Jelena Đoković: Bitno je biti čovek, sve ostalo može da se nauči

U današnje vreme nije lako uspeti u poslu zbog velike konkurencije, ali i osoba koju su zarad lične dobiti spremne na sve. Direktorka Fondacije “Novak Đoković” i magazina “Original” Jelena Đoković smatra da je najvažniji kriterijum pri razmatranju kome pružiti poslovnu šansu, naša procena da li je reč o dobrom čoveku, pre svega.

-Jako je bitno da si čovek, pre svega. Sve ostale veštine, sve može da se nauči, za to vam samo treba iskustvo. Ipak, čovek ne može da vas nauči da budete čovek. To je nešto što donosite iz kuće i vi to prenosite na saradnju sa drugim ljudima, kazala je Đoković gostujući na televiziji Prva i dodala:

-Mi ne može da izaberemo da budemo bilo šta nego ljudi, čime gde god da se bavimo. Mi smo na ovoj planeti pre svega da budemo ljudi i da iz tih ljudskih iskustava učimo da budemo bolji, a ne gori u tome. Mislim da smo u nekim situacijama izabrali tu lakšu varijantu – da budemo neljudi. A to je stvarno lakša varijanta. Mnogo je teže ostati čovek i to je ono što mi treba da naučimo – zaključila je supruga Novaka Đokovića.

Hellomagazin.rsGuliver/Getty, Instagram

Više o temama: