Jedan simptom mnogo govori: Kakve su prognoze za oporavak Dee Đurđević

Voditeljka Dea Đurđević, koja je teško povređena u saobraćajki 7. februara, još uvek je na Odeljenju intenzivne nege, gde lekari čine sve da bi ruku koja joj je bila iščupana vratili u funkciju. Izvor „Scene” upućen u lečenje povređene voditeljke kaže da su doktori zadovoljni njenim oporavkom, ali da će konzilijum odlučiti kada će biti prebačena s intenzivne nege

– Doktor Bumbaširević i njegov tim su odlično uradili operaciju i u pravom trenutku reagovali brzo i profesionalno, što je povećalo prognoze da će Dea moći da koristi povređenu ruku. Nju čeka dug i težak oporavak, ali u prvi mah niko nije mogao da kaže da li će joj biti vraćene funkcije ruke. Međutim, ono što indikuje da se Dea oporavlja u dobrom smeru je to što je njena povređena ruka topla i to je dobar znak. Kada su to konstatovali, svi doktori su bili radosni jer to negde znači da su nervi proradili, kao i cirkulacija. Naravno, Deu čeka još jedna operacija ruke da bi to sve bilo povezano, kao i dodatne fizikalne terapije ali ovo je prvi znak ne samo da joj je sačuvana ruka, već i da će najverovatnije moći da je koristi – kaže naš izvor upućen u lečenje lepe voditeljke, i dodaje:


– Još uvek se ne zna kada će ona biti prebačena na drugo odeljenje, to sada nikome nije prioritet već da se ona u potpunosti oporavi. Konzilijum lekara će odlučiti o tome i niko drugi, a potrebno je da se poklope sve kockice i da njeno stanje bude stabilno. Sada ima 24-časovnu negu i bitno je da se što više odmara. Postoji bojazan i kada bi izašla na drugo odeljenje, gde bi imala komunikaciju sa drugim pacijentima, da bi do nje stizale informacije iz spoljnog sveta što trenutno nije preporučljivo. S druge strane, tada bi došla u kontakt sa većim brojem pacijenata što zbog virusa koji vladaju nije dobro.


Uz nju su sve vreme dečko Mladen Mijatović i majka Nena, koji je mogu videti samo preko stakla jer je ulazak u ovo odeljenje zabranjen. U posetu joj je dolazio i kolega Predrag Sarapa, koji ju je na isti način video ne prilazeći bolničkom krevetu.

Hellomagazin.rsBlic.rsLuka Šarac/Instagram

Više o temama: