Ivana Španović: Dve godine srećne ljubavi

Naša najuspešnija atletičarka Ivana Španović već neko vreme živi u Novom Sadu, u svom svom domu u centru grada, koji je moderno skockan. U njemu Ivana živi sa svojim dečkom Vladom Kumrićem.
– Sada nam je bila dvogodišnjica zabavljanja. Ima 26 godina, upoznali smo se na jednoj izložbi. Moja drugarica je znala njegovu bivšu devojku, pa se on dvoumio da li da mi da broj ili ne. I počeli smo da se dopisujemo. Onda sam ja operisala krajnike, i iako smo malo bili zajedno, on se brinuo o meni. Prvih meseci zabavljanja uopšte nije znao ko sam ja. Kada je prvi put došao kod mene, gledao je medalje na zidu, ali mu ništa nije bilo jasno. Pitao me je: ‘Odakle ti srebro?’ ‘Pa sa Svetskog prvenstva!’, odgovorila sam mu, a onda pitao za zlato… ‘Kad sam pobedila na Evropskom.’ Bilo ga je sramota kad sam mu to rekla jer nije imao pojma, ali u principu to što sam ja poznata ne znači mu ništa. Vlada je isto Zrenjaninac, bilo je glupo da iznajmljuje stan u Novom Sadu i tu smo zajedno –
poverila je Ivana za “Blic ženu”. Za 20. rođendan Ivana je od Vlade dobila leteću vevericu, stvorenje koje se najčešće može videti u crtanom filmu. Čuva je u kavezu, u kućici kao za ptice.
Zapravo, htela sam iguanu, ali u Srbiji ne postoji veterinar za nju, pa smo tražili nešto drugo. Vevericu sam videla onako sklupčanu s buljavim očima i odmah mi je prirasla za srce. Zove se Verka, voli lešnike, klasika, ali voćni jogurt obožava, sve šlapće dok ga pije. Navikli smo je da jede iz ruke. Dugačka je 30 centimetara, toliki joj je i rep, i ima kožicu kao slepi miš. Kad se uplaši, čuje se kao kad kuče laje, a ume i da kevće. Po celu noć trči i skače, to je noćna životinja. Njena slika mi je na telefonu – rekla je o svom ljubimcu Ivana Španović.

Više o temama: