Istraga protiv Krisa Brauna zbog kršenja uslovne slobode

Sudija Višeg suda u Los Anđelesu, Patriša Šneg odredila je da se nastavi revizija društveno korisnog rada r’n’b pevača Krisa Brauna i njegovih putovanja u Virdžiniju. Razlog – potrebno je utvrditi da li je muzičar prekršio uslovnu slobodu koja mu je određena nakon napada na bivšu devojku, pevačicu Rijanu 2009. godine.
Prema izveštaju koji je predstavljen na sudu, Braun je bio pozitivan na marihuanu u junu u Virdžiniji, gde je obavljao društveno koristan rad, rekla je sudija.
Sudija je zakazala 1. novembra novo saslušanje kako bi se odlučilo da li je Braun prekršio uslovnu.
Ona je, takođe, rekla i da je Braun imao recept za korišćenje marihuane u medicinske svrhe, tako da pozitivan test ne može imati veliki uticaj na njegovu uslovnu kaznu, prenose svetske agencije.
Šneg je dala Braunu (23) opomenu suda podsećajući ga da je on mnogima uzor.
Vi niste obična osoba koja može da sedi u svojoj dnevnoj sobi i da radi šta hoće. Što je najvažnije, mnogo ljudi gleda u Vas, tu je i dosta dece – rekla je ona.
Braunov advokat, Mark Džeragos pozdravio je istragu i rekao je kako očekuje da će ona pokazati da je njegov klijent ispunio sve uslove uslovne kazne.
Braun, koji je osvojio Gremi nagradu ranije ove godine, osuđen je na pet godina uslovne kazne i šest meseci društveno korisnog rada nakon što je proglašen krivim zato što je pretukao svoju bivšu devojku Rijanu veče pre uručenja Gremi nagrada 2009. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: AdMedia

Više o temama: