Verica Rakočević: Posledice hiperaktivnosti

Naša poznata modna kreatorka Verica Rakočević gotovo da nikada ne miruje. Osim što osmišljava i kreira nove modele, i nadgleda rad u prodavnicama sa njenim kreacijama, ova vredna dama je urednica magazina „Inspire“, časopisa koji objavljuje beogradski hotel „Hyatt“. Uz sve to, dosta pažnje posvećuje održavanju dobre kondicije i vitke linije, pa redovno naporno trenira u teretani. Upravo zato što je toliko aktivna nimalo ne čudi što su je prošlog vikenda iz sna probudili nesnosni bolovi zbog nekadašnje povrede kolena.
– Probudila sam se sa užasnim bolom u kolenu koje sam ranije povredila na skijanju. Toliko me je mučilo da sam smesta morala da odem u bolnicu kako bih dobila injekciju protiv bolova. Zaista ne znam šta je pokrenulo tu staru povredu, da li promaja ili nezgodan položaj noge tokom spavanja, ali bolovi su bili neizdrživi – za magazin „Hello!“ govori Verica, čiju figuru mnogi posmatraju s neskrivenim divljenjem, ne znajući da do nje šezdesetdvogodišnja dizajnerka dolazi mukotrpnim višesatnim treninzima.
Ne umem ništa normalno da radim, sve radim fanatično. Baš zbog toga sam pre dve godine na zimovanju ipovredilakoleno. Izašla sam na ski-stazu u devet ujutro i skijala sam doknije prestala da radi. Već potpuno iscrpljena od celodnevnog smučanja, naslonjena na skije razmišljala sam da li da se spustim poslednji put tog dana ili da odustanem zbog premora. Odjednom, od umora mi je klecnula noga, koleno se izvrnulo i u roku od pet minuta se nadulo toliko da je ličilo na lubenicu – duhovito kaže modna kreatorka, prisećajući se kako je zadobila povredu koja je sada ponovo muči.
– Trenutno nosim zavoj, mažem koleno nekom mašću i radim vežbe svako veče, to mi je terapija. Bolovi zbog povrede su nekada toliko jaki da praktično ne mogu da hodam, a nastupi i period kada mi je koleno dobro – kaže Verica i ističe da joj se problem sa kolenom ne bi ni sada desio da umereno trenira.
– Da sam ja „normalna“, normalno bih vežbala, ali pošto nisam, moj trening traje po dva sata. Budući da mnogo vremena provodim u teretani trčeći na pokretnoj traci, došla sam u ovo stanje da mi se povreda “aktivira” zaključuje hiperaktivna umetnica, posvećena sportskim aktivnostima.

Piše: Nadežda Jokić

Više o temama: