Snežana Stojković: Glamurozna žurka

Samo pet slobodnih dana bilo je dovoljno fudbalskoj legendi i uspešnom treneru Draganu Stojkoviću Piksiju da organizuje glamuroznu proslavu rođendana za svoju suprugu Snežanu. Ovaj skladan par slobodno vreme koristi kako bi sa najstarijom kćerkom Andreom došao u Beograd, dok su mlađa kćerka Anja i sin Marko zbog obaveza morali da ostanu u Parizu. Kao idealan prostor za ovo intimno slavlje izabrali su restoran „Tika’s“ na Karaburmi, koji je specijalno za tu priliku bio dekorisan. U organizaciji proslave najviše je pomogla Snežanina dugogodišnja prijateljica Marija Tarlać koja se, inače, veoma uspešno bavi tim poslom.
– Moj suprug je veoma kratku pauzu, od svega nekoliko dana, rešio da to vreme iskoristi kako bi iz Japana došao u Beograd gde smo u društvu naših prijatelja organizovali moje rođendansko slavlje. Odlučili smo da to bude u nekom lokalu van strogog centra grada kako bi svi gosti mogli da se opuste, a pošto je „Tika’s“ relativno mali restoran, svi su se osećali ušuškano i prijatno – objašnjava Snežana.
Za četrdesetak odabranih gostiju najpre je priređen koktel dobrodošlice u bašti restorana koju su krasili fenjeri sa svećama i baklje, pa su na početku slavlja uživali uz haus muziku koju je puštao didžej. Kasnije je slavlje nastavljeno uz veoma ukusne specijalitete internacionalne kuhinje koji su služeni u malim porcijama kakve slavljenica najviše voli.
– Interesantno je da je moj suprug, koji je vrlo nostalgičan, poželeo da na meniju bude i jagnje na ražnju, a osoblje restorana nam je izašlo u susret čemu su se gosti veoma obradovali.
Među zvanicama na ovom besprekorno organizovanom slavlju bilo je dosta poznatih ličnosti, pa su tako te večeri sa Snežanom slavili Leontina Pat, Sanja Đorđević, Jellena, Danijela Tiosavljević, Ivana Mišković i Goran Karić, Snežana Dakić i Vlada Mikić, Marina i Andrej Kulundžić, Jelena Blečić, Goga Grubješić, Dragan Vurdelja, Marija Tarlać, Tamara Paunović, Dika Stojanović, Mitar Mrkela, Jelena i Dragan Trivan i mnogi drugi.
– Moje drugarice Sanja Đorđević, Leontina i Jellena svake godine naprave odličnu atmosferu na mom rođendanu. Tako mi je ovog puta Leontina otpevala rođendansku pesmu u trenutku kada je osoblje restorana iznelo tortu. Imala sam čokoladnu tortu u obliku srca na tri sprata ukrašenu svećicama. S druge strane, Sanja i Jellena su se kasnije potrudile da prirede odličnu atmosferu, a moram da pohvalim i „Kreativ bend“ pošto su svirali šest sati bez prestanka.
Budući da supružnici Stojković slobodno vreme najviše vole da provode sa dobrim prijateljima, ovo je bila jedinstvena prilika da drage ljude okupe na jednom mestu i da sa njima provedu prijatno veče. Snežana, koja je te noći blistala u crvenoj haljini, potrudila se da svima bude prijatno, što joj je i pošlo za rukom.
– Uvek kada sam u Beogradu proslavljam svoj rođendan, iako godine više ne brojim. Tako da više i ne moram da zovem prijatelje, a svaki put naša okupljanja prerastu u veliko slavlje – iskrena je Snežana koja je ove godine dobila mnogo interesantnih poklona.
– Pošto moje drugarice znaju da volim knjige i da nemam mnogo vremena da kada dođem ovde obilazim knjižare, uglavnom su mi to u kupovale. To su odlični pokloni i dobrim knjigama se uvek najviše obradujem. Pošto dosta vremena provodim u avionu u narednom periodu ću dok putujem uživati u literaturi koju sam dobila na poklon – zaključuje Snežana Stojković.

Piše: Ivana Nikolić

Više o temama: