Sanja Đorđević tri nedelje boravka u Americi iskoristila da obiđe brojne zanimljivosti

Pevačica produkcije „Grand“ Sanja Đorđević vratila se iz Amerika prepuna utisaka. Iako joj je ovo bila četvrta turneja na ovom kontinentu, mnoge znamenitosti je tek sada videla. Tokom dvadeset dva dana, koliko je provela u brojnim gradovima, osim što je nastupala, Sanja je iskoristila vreme za turistički obilazak. Izuzetno je zadovoljna što je konačno mogla da poseti grčki manastir Sveti Antonije sagrađen u pustinji u Arizoni.
Za ovaj manastir čula sam pre dve godine i rekla sam sebi da ću ga posetiti čim mi se za to ukaže prilika. Sada sam to i učinila i mogu reći da mi je to najlepši doživljaj iz Amerike. Nalazi se dva sata vožnje od grada Feniksa, a zanimljiva je priča vezana za mesto na kojem je podignut. Poznato je da se Arizona vodom snabdeva iz Kolorada, a otac Pajsije, koji se svojevremeno posetio pustinju, na tom mestu je čuo crkvena zvona i rekao da tu kopaju i zaista je pronađena voda. Manastir i sedam crkava koje se tu nalaze sagradili su Svetogorci, ali je pristup dozvoljen i muškarcima i ženama i posećuju ga ljudi iz raznih krajeva sveta – prepričava Sanja utiske i dodaje da je veoma srećna što je imala priliku da se sretne sa igumanom.

Dok sam čekala da me otac primi, obišla sam sve crkve. U jednom trenutku srela sam igumana, koji je bolestan i vode ga njegovi pomoćnici. Klekla sam pred njim i poljubila mu ruku, a on me je blagosiljao. Naš susret trajao je dva minuta, posle čega sam se osećala preporođenom. Zaista sam fascinirana svime što sam tamo videla. Zanimljivo je da su mnogi katolici prešli u pravoslavlje i sagradili kuće oko manastirskog imanja – nastavlja Sanja koja će osim po ovoj poseti manastiru boravak u Americi pamtiti i po boravku u Las Vegasu gde je prisustvovala šou-predstavi posvećenoj Elvisu Prisliju.
Budući da je između dva nastupa imala četiri slobodna dana iskoristila ih je da poseti prijatelje koji već dugo žive u gradu poznatom po kazinima. Smatrajući da, ako ne poseti neku od čuvenih predstava koje se priređuju u hotelima, kao da nije ni bila u Las Vegasu, Sanjina prijateljica joj je još pre tri meseca obezbedila kartu za šou „Viva la Elvis“.
Za ovu predstavu vlada veliko interesovanje, jer važi za najbolju koja se trenutno igra u Las Vegasu. Održava se u velikoj areni koja prima oko četiri hiljade ljudi. Neopisivo je kako izgleda taj šou, na sceni je oko trista umetnika koji se smenjuju. To su najbolji artisti i akrobate sveta, a scenografija se menja sa svakom numerom. To je zaista nešto što treba doživeti. Inače, fotografisanje je strogo zabranjeno, ali je moja prijateljica, i pored opomene obezbeđenja, uspela da me fotografiše – kaže Sanja.
Pevačica je okušala sreću i u kazinu, ali dobitak nije imala. Nije mu se ni nadala, jer je svesna da ovaj grad živi od novca koji se ostavlja na kocki. Posetila je i novosagrađeni „Siti centar“ u kojem se nalaze butici najprestižnijih svetskih brendova. Nije odolela šopingu, pa se u Beograd vratila sa tri kofera puna novih stvari i poklona za najbliže. Ono što joj je najteže palo tokom tronedeljnog boravka su česta putovanja avionom i zavejani Njujork u kome je boravila tri dana, ali zbog velikog nevremena nije izašla iz kuće, a i koncert je iz istih razloga bio otkazan.

Sandra A. Rilak

Više o temama: