Rade Šerbedžija: Ceca Ražnatović poseduje raskošan talenat

Vest da će od januara na televiziji „Hepi“ početi da se prikazuje serija „Nečista krv“ nastala od istoimenog filma mnoge je obradovala, a njenog glavnog glumca Radeta Šerbedžiju je zatekla. Proslavljeni umetnik sa zavidnom holivudskom karijerom nije upućen da će ostvarenje Stojana Stojčića, koje je pre dvadeset godina snimljeno u Vranju, na lokaciji Markovo kale biti emitovano. Šerbedžija koji trenutno živi na relaciji TurskaFrancuska zbog snimanja filma „Oteta“ rado se prisetio saradnje sa tada maloletnom pevačicom koja je tek počela da krči estradni put – Svetlanom  Cecom Ražnatović.
– Kada smo snimali „Nečistu krv“, Ceca je imala sedamnaest godina i bila je veoma simpatična i interesantna devojka. Izvedbom pesama koje se mogu čuti u filmu pokazala je da je izvrsna pevačica, ali se odlično pokazala i kao glumica. Videlo se da ima talenta. Dobro se snašla u svim scenama. Tada sam je video prvi, ali i poslednji put kaže za magazin „Hello!“ Rade Šerbedžija.
Velikom umetniku je drago što će kadrovi koji do sada nisu bili viđeni, a u kojima se pojavljuje Ceca, biti vraćeni u seriju, jer ranije nije krio da mu je žao što te scene publika nije imala priliku da vidi.
– Ceca je bila tinejdžerka i za sve nas veliko otkriće, a igrala je ulogu pevačice. Zašto film odmah nije prikazan ne znam. U prvobitnoj verziji izbačene su sve njene scene što je veoma osiromašilo film rekao je tada Šerbedžija.
Pored Šerbedžije, koji glumi gazda-Marka, u ovom ostvarenju igraju i Ljuba Tadić kao efendiMito, Maja Stojanović kao Sofka, Meto Jovanovski kao Agim, Ružica Sokić kao stara Sofka i mnogi drugi. Ostvarenje koje je nastalo po delima Bore Stankovića „Nečista krv“ i „Koštana“ režirao je Stojan Stojčić koji je svojevremeno izjavio da je Cecu angažovao po preporuci, ali da nije pogrešio jer se odlično snašla u svim glumačkim zadacima i da je bio iznenađen talentom koji je pokazala.
– Kada sam počeo kasting za „Nečistu krv“, neko mi je preporučio Cecu, za koju su rekli da je talentovana i da hoće da polaže prijemni za Akademiju. Bila je neverovatno prirodna. Zvao sam je na jedno probno snimanje u Vranju i već je tu pokazala da je pravi partner Šerbedžiji i Ljubi Tadiću. Da je upisala Akademiju, imala bi karijeru kao Olivera Katarina. Sećam se da su jednog dana Šerbedžija i Ceca pobegli sa snimanja i u hotelu improvizovali tonski studio. Rat je već žestoko tresao bivšu Jugoslaviju, a oni su otpevali i snimili antiratnu pesmu „Neću protiv druga svog“ – izjavio je tada Stojan Stojčić.
Glumac koji je u vreme rada na ovom ostvarenju živeo u srpskoj prestonici imaće priliku da isprati nekoliko epizoda, jer će u vreme njihovog prikazivanja boraviti u Beogradu zbog koncerta koji će održati 21. januara u zemunskom pozorištu „Madlenianum“.

Piše: Sandra A. Rilak

Više o temama: