Milena Ćeranić i Nemanja Stevanović boravak na Kopaoniku iskoristili za učenje vožnje borda!

Nedavno je najpopularniji estradni par, Nemanja Stevanović i Milena Ćeranić, pet dana proveo na aktivnom zimskom odmoru na Kopaoniku. Duže nisu mogli da borave budući da su oboje imali već zakazane nastupe. Iznajmili su vikendicu na najpopularnijoj zimskoj destinaciji u Srbiji i prepustili se uživanju, ali onom aktivnom. Par se bavio sportovima, a ono što im je najviše prijalo bio je aktivni način života, rano ustajanje i odlazak na počinak, na šta nisu navikli zbog svojih pevačkih angažmana.

Za magazin „Hello!“ govore o tome kako su se proveli i ističu da je Nemanjina ideja bila da se oprobaju u vožnji bordom niz strmine poznatog skijališta.
Milenin rođeni brat Andrija profesionalno vozi bord, pa je logično da mi je palo na pamet da i ja naučim. Inače, Milena je probala da se spušta pre nekoliko godina. Časove su nam držali Andrija i njegov drug Dušan, profesionalni instruktor borda na Kopaoniku. Andrija nije instruktor u klasičnom smislu, on je „slobodan strelac“, fristajl border, jer nema strpljenje da daje časove. Inače, bio je član reprezentacije Srbije u bordu i takmičio se – kaže Nemanja. Milena se na njegovu priču nadovezuje:
Sa nama je bio Izi, sin mog druga, najmlađi border na Kopaoniku, koji je bio prava atrakcija. Andrija nam je davao instrukcije pa smo brzo ovladali tehnikom spuštanja bordom. U početku sam ja bila veštija od Nemanje, što ne čudi budući da sam i ranije pokušavala da učim vožnju bordom, dok je Nemanja prvi put probao da ga vozi i brzo me sustigao u toj sportskoj veštini, tako da se veštije od mene spuštao niz strmine.
Nemanja kaže da je pre šest godina skijao, ali zbog povrede noge to od tada nije činio. Međutim, preporučili su mu da se ponovo posveti tom sportu.
Vreme nas je poslužilo, bilo je sunčano i toplo. Osećaj spuštanja bordom niz staze je bio fantastičan. Fizička aktivnost nam je prijala, posebno što se ja dugo nisam bavio nijednim sportom. Pored aktivnosti na snegu, išli smo u hotel „Grand“ na bazen, stoni tenis i kuglanje. Hteli smo što više da iskoristimo tih pet dana – kaže popularni pevač koji se trudio da rano ustaje i odlazi na spavanje, baš kao i njegova devojka.
Zbog posla kojim se bavimo Nemanja i ja ustajemo i ležemo kasno, pa nam je ovo bila prilika da bioritam bar nakratko dovedemo u normalu. Na Kopaoniku smo ustajali u devet ujutru, a na počinak bismo odlazili već u ponoć. Sada ne znamo kako da se vratimo na stari režim života – kaže Milena i najavljuje njihov zajednički povratak na Kopaonik kroz desetak dana, kada će se duže zadržati na ovoj divnoj planini.
Tokom petodnevnog boravka par nije izlazio u noćni provod jer im je bilo neophodno da se odmore od gužve i buke. Najvažnije im je bilo da što više vremena provedu na snegu i da nauče da voze bord.
Dok smo učili vožnju bordom bilo je i padova, što je normalno. Mileni je bilo lakše kada padne jer ima duplo manje kilograma od mene. Bez padova nema prave vožnje. Prvog dana smo išli na najlakše i najmanje strme staze, a posle smo se spuštali stazama „Krst“, „Karaman“ i „Mali Karaman“. Bilo nam je zanimljivo – kaže Nemanja koji je sa svojom devojkom izazivao pažnju među obožavaocima, pa su se često i fotografisali sa njima.

Piše: Jelena Popović

Više o temama: