Goga Sekulić: Garderobu za bebu još nećemo kupovati, ali znam da će biti obučena slatko i moderno

Svoju najveću želju – da postane majka, konačno će ostvariti u 41. godini. I niko nije srećniji od nje. Goga Sekulić, koja će krajem godine roditi dečaka, trudničke dane provodi u Švajcarskoj, gde namerava i bebu da donese na svet. A koliko joj drugo stanje prija, najbolje govori činjenica da joj sa svih strana stižu komplimenti kako nikad lepše nije izgledala.

– Prvih šest, sedam meseci zaista nisam imala nikakve tegobe, putovala sam i nastupala širom Evrope. Međutim, otkako sam ušla u sedmi mesec, shvatila sam šta zaista znači drugo stanje. Počeli su da mi otiču zglobovi, slabo spavam, a sad se pojavila i neka kiselina, za koju kažu da je normalna pošto bebi raste kosica. Generalno se dobro osećam, zdravi smo i dete i ja. Inače, na početku trudnoće uradila sam najsavremenije genetske testove koji su pokazali ne samo da je sa bebom sve u najboljem redu već i kog je pola. Sada svakih mesec dana idem na redovne preglede, tako da je sve pod kontrolom. Ostalo je još mesec i po do porođaja i, pravo da vam kažem, jedva čekam da vidim sina. Trebalo bi da na svet dođe u vreme novogodišnjih praznika, a možda nas sve iznenadi i porani. (smeh)

S obzirom na to da Gogina rođena sestra radi kod jednog od najboljih ginekologa u Švajcarskoj, pevačica nije imala dilemu prilikom izbora lekara koji će voditi trudnoću, a već je odabrala i privatnu kliniku. Na pitanje da li strahuje od tog dana, odgovara:


– Ne plašim se, samo sam pomalo zbunjena jer ne znam šta me tačno čeka. U šali kažem, kad su se porodile naše bake i mame, pa i sve žene ovog sveta, porodiću se i ja.

U trudnoći se nije mnogo ugojila, tek 12 kilograma, iako priznaje da je očekivala da će brojka biti daleko veća.

– Kilogrami su se nekako pravilno rasporedili, u skladu sa mojom visinom i građom, tako da mi ne predstavljaju problem. Imajući u vidu da je do porođaja ostalo još mesec i po, ima vremena da se ugojim. Najvažnije je da se zdravo i pravilno hranim. Idem u duge šetnje, a doskoro sam praktikovala i jogu za trudnice. Lekari su mi savetovali da se što manje zamaram i ja ih slušam.

Poznatoj trudnici na ruku ide lepo vreme, tako da nosi lepršave haljine, tunike, helanke. Od cipela sa visokom potpeticom odustala je pre dva meseca, kada je na nastupu u Poreču morala da se izuje, jer više nije mogla da izdrži.


– Publika je moj gest pozdravila aplauzom, a ja od tada nosim samo obuću koja mi je maksimalno udobna.

Iako je poslednjih godina živela na relaciji Beograd–Cirih, od kada je upoznala Uroša Domanovića, za koga se nedavno i udala, odlučila je da joj stalna adresa bude u Švajcarskoj.

– Uroš je evropski i svetski prvak brazilske džiu-džice, redovno trenira i takmiči se, a ima dosta obaveza i oko sportske akademije koju je otvorio sa jednim Švajcarcem. Jedno drugom smo velika podrška, odlično se razumemo i sjajno funkcionišemo. Iako nisam promenila prezime nakon udaje, sin će se, naravno, prezivati Domanović. O imenu još razmišljamo, ali u skorije vreme moraćemo da napravimo uži izbor. Za sada se vodimo mišlju da nasledniku damo dva imena.


Mada još nisu opremili sobu za novog člana porodice, jer staro verovanje kaže da sa tim ne treba žuriti, lagano prikupljaju ideje na društvenim mrežama i pripremaju se za nabavku kreveca i neophodne opreme.

– Garderobu još nećemo kupovati, ali već sada znam da će beba biti obučena slatko i moderno (smeh). Sina ćemo dovesti u Srbiju čim malo ojača, sa pet, šest meseci. Mislim da bi pre toga bilo rano da ga izlažemo putovanju avionom, verujem da to nije dobro ni za bebine uši. Porodica, a pre svega Uroševi i moji roditelji, doći će kod nas kako bi što pre upoznali unuka. U svakom slučaju, u prvo vreme biće mi dobrodošla i njihova pomoć.

Za kraj razgovora, pitali smo Gogu da li su trudnoća i beba ostvarenje svih njenih snova.

– Na poslovnom planu odavno sam se ostvarila. Snimila sam osam albuma i održala bezbroj koncerata. Proputovala sam svet. Uz Uroša sam se ostvarila i kao žena, a dete smatram najvećim bogatstvom. Naravno, planovi i želje uvek postoje, kad je čovek zdrav, sve može da postigne. Presrećna sam i jedva čekam da suprug i ja počnemo da uživamo sa našom bebom.

Eva ČubrovićMiomir Milić/Instagram Goga Sekulic

Više o temama: