Glumac Raša Bukvić igra u filmu sa Katrin Denev i Milošem Formanom

Srpski glumac Radivoje Raša Bukvić, koji već nekoliko godina živi u Francuskoj, igra jednu od glavnih uloga u mjuziklu „Les bien aimes“ u kojem igraju i Katrin Denev, Ludivin Sanje i Kjara Mastrojani, a zanimljivo je da u filmu koji režira Kristof Onor glumi i čuveni reditelj Miloš Forman. Snimanje je počelo pre tri nedelje i trajaće do sredine decembra, a producenti se nadaju da će film biti spreman za naredni Kanski festival. 
– Suština filma je ljubavna priča između mladog češkog doktora i francuske prostitutke koji se upoznaju sredinom šezdesetih godina u Pragu. Njih dvoje se ubrzo venčavaju i dobijaju ćerku Veru. Međutim, posle 1968. kada su snage Varšavskog pakta intervenisale u Čehoslovačkoj, zaljubljeni par se razdvaja, doktor ostaje u Pragu, a Francuskinja se vraća u Pariz. Nakon 25, 30 godina oni se ponovo sreću i otkrivaju da je njihov odnos, čak i posle toliko godina, i dalje pun strasti i erotičnosti. Prostitutku i doktora u mlađim danima igramo Ludivin Sanje i ja, dok naše likove u starijem izdanju, glume Katrin Denev i Miloš Forman. Veru igra Kjara Mastrojani –
ispričao je Raša Bukvić za „Blic“, i dodao da mu je velika čast što snima s umetnicima kao što su Katrin Denev i Miloš Forman.
Inače, Forman koji je režirao čuvene filmove kao što su „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Kosa“, „Amadeus“ i „Narod protiv Larija Flinta“ do sada se kao glumac pojavio u osam filmova, uglavnom manje afirmisanih autora, dok je jedan od poslednjih projekata Katrin Denev bilo ostvarenje „The Big Picture“ u kojem je igrala sa Brankom Katić.
– Logično, nemam zajedničkih scena sa Formanom, ali u narednih nekoliko dana bi trebalo da se sastanemo i porazgovaramo o ulogama koje tumačimo. Naš lik ne sme da bude previše različit i u mladosti i u starosti i moramo da nađemo povezujuće detalje. Što se tiče Katrin Denev, ona je dama i velika zvezda francuskog filma, što se jasno vidi po tome kakav tretman ima na snimanju – navodi Bukvić, koji je ulogu dobio nakon poziva reditelja s kojim se upoznao pre dve godine.
– Ranije sam bio na kastingu za jedan od filmova koje je režirao Onor, ali mu tada nisam odgovarao zbog godina. Sada me je pozvao, i posle probnog snimanja sam dobio ulogu – objašnjava Raša i dodaje da je veoma zadovoljan kako je otpevao songove.

Više o temama: