Džulijen Mur: Nova uloga u seriji

Pedesetogodišnja glumica Džulijen Mur posle TV filma “Game Change”, o predsedničkim izborima 2008, u kom igra bivšu guvernerku Aljaske Saru Pejlin, pregovara sa čelnicima kuće HBO da se pojavi u mini-seriji “Dop”.
Radnja je smeštena u pedesete godine 20. veka, a heroina je bivša zavisnica od heroina koja odlučuje da postane privatni detektiv kako bi potpuno promenila svoj život.
Murova je nedavno gostovala u pet epizoda hit komedije “30 Rock”, a ukoliko prihvati ponudu HBO, to će joj biti prvi put da tumači glavnu ulogu u nekoj seriji. Time će se pridružiti trendu filmskih glumaca koji se sve češće i lakše odlučuju za TV role, što je nekad bilo nezamislivo. Inače, Džulijen je nedavno izjavila kako su uloge za žene, posebno one u zrelijim godinama, danas kvalitetnije na televiziji nego na filmu. U žižu javnosti Murova je i dospela zahvaljujući seriji – sapunici “Dok se svet okreće”. Zatim se posvetila filmskoj karijeri koja joj je donela četiri nominacije za Oskara, šest za Globus i status vrhunske karakterne glumice.

Više o temama: