Dragan Bjelogrlić slavi 55. rođendan: Znamo ga po omiljenim likovima, ali njegov život krije drugačiju priču

Za razliku od Dragana Bjelogrlića, jednog od najmoćnijih ljudi u srpskoj kulturi, njegov brat blizanac Goran retko se pojavljuje u javnosti.

Braća Bjelogrlići rođeni su pre 55 godina u Opovu. Prve dve godine života proveli su u Barandi, da bi se posle preselili u Beograd gde žive i danas. Ipak, svakog leta posećuju svoje selo. Njihove komšije kažu da su braća Bjelogrlići oduvek bili fini ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragan Bjelogrlić (@draganbjelogrlic) on


– Dragan je živahniji i energičniji, Goran je nekako tokom celog detinjstva bio mnogo mirniji. Mada, obojica vole da se šale sa ljudima. Majka im je jako fina, poštena žena. Preko leta ona je stalno ovde u selu, a čim počne zima, odlazi za Beograd. Divne su komšije – ispričala je svojevremeno njihova komšinica iz Barande za “Pulsonline”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 100 hiljada Srba (@100hiljadasrba) on


Velika tragedija zadesila je porodicu kada im je otac preminuo. Braća su tada imala samo 18 godina i bili su prinuđeni da se bore za život. Zanimljivo je da gluma i produkcija ni Dragani, ni Goranu nisu bili prvobitni izbor.

Dragan se u osnovnoj školi isticao u matematici, a osvojio je medalju i na Republičkom takmičenju u kraul tehnici plivanja. Otac mu je jednom prilikom rekao da izabere ozbiljnu profesiju se posle srednje škole upisao na Građevinski fakultet. Iako mu je dobro išlo, na drugoj godini je shvatio da time ne želi da se bavi. Majka i brat su podržali njegovu odluku da napusti studije. Fakultet dramskih umetnosti upisao je iz drugog puta i pet godina kasnije je diplomirao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🇷🇸Београдски Bремеплов🇷🇸 (@beogradski_vremeplov_011) on


Suprugu Maju upoznao je početkom devedesetih na snimanju reklame za kuhinjski nameštaj. Maja je tada bila studentkinja engleskog jezika i književnosti i bavila se manekenstvom.

Danas imaju dvoje dece ćerku Miu (22) i sina Alekseja (18). Mia je studentkinja Fakulteta političkih nauka, a Aleksej se bavi fudbalom. O porodici i privatnom životu Bjela retko priča.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blaz Vatovec (@blazvatovec) on


Draganov brat blizanac Goran po zanimanju je elektroinženjer, ali se bavi produkcijom. Braća Bjelogrlići zajedno vode producentsku kuću “Kobra”, koju su osnovali 1994. godine. Goran prati brata u svakom njegovom projektu. Radio je na filmovima kao što su “Lepa sela lepo gore”, “Rat uživo”, “Ivkova slava”, “Vratiće se rode”, “Montevideo” i drugi, a u seriji “Senke nad Balkanom” čak se pojavio u jednoj epizodi.

Hellomagazin.rsPulsonlineM.M/ATAImages,Anotnio Ahel/Ata, Instagram

Više o temama: