Doživeti četrdesetu: “Bijelo Dugme Box Set Deluxe” promovisan u Grand Casinu u Beogradu

8690

U organizaciji Croatia Records i Color Press Grupe održana je promocija “Box Set Deluxe” koji je izašao na tržište povodom 40. rođendana grupe “Bijelo Dugme”. U Grand Casinu, Hotel Jugoslavija, okupilo se preko dve stotine zvanica iz sveta umetnosti i medija da podrže jubilej ove kultne grupe. Prisutni su imali priliku da uživo vide i fotografišu predmete koji su pripadali bendu Bijelo Dugme poput prvih plakata, instrumenata, ploča…. Posebnu pažnju u istaknutoj vitrini zauzeo je “Bijelo Dugme Box Set Deluxe”. Konferenciju je otvorila novinarka Brankica Glavonjić kratkim, nostalgičnim govorom o grupi Bijelo Dugme i tome šta je ona predstavljala u prošlosti na teritoriji bivše Jugoslavije. Nakon toga počela je projekcija dokumentarnog filma o grupi, njenom nastajanju, značaju i istoriji postojanja. Nakon projekcije dokumentarca usledila je najava aukcije. 40 predmeta za 40 godina postojanja koje su darovali članovi grupe prodavaće se na aukciji na Limundu od 17.11., a sav prihod će ići u humanitarne svrhe. Aukcija će se simbolično završiti na dan koncerta Gorana Bregovića u Novom Sadu 27.12.2014.

Prisutnima su se obratili Želimir Babogredac, autor projekta i direktor Croatia Recordsa, Siniša Škarica i Dušan Vesić, autori knjige “Bjelo Dugme” i Brian Rašić, ugledni fotograf čije fotografije prate rad grupe. Svaki na svoj način ispričali su kratku istoriju grupe, prisećajući se detalja i uspomena vezanih za rad sa grupom.

– Moja ljubav prema muzici i fotografiji se sjedinjuje u jedan bend, a to je “Bijelo Dugme” koje je zasigurno najznačajniji bend u muzičkoj istoriji naših prostora – rekao je Brian Rašić i tim rečima zatvorio konferenciju.

Na koktelu koji je usledio posle konferencije gosti su uživali u muzičkom programu. Nastupio je bend “Camera Darling” izvodeći najveće hitove grupe “Bijelo Dugme”, a podršku su ima dale pevačice Tijana Dapčević, Natali Dizdar i pevač Zijo Valentino.
Poznate ličnosti su uživale proslavljajući u čast “dugmića”, a među njima Kornelije Kovač, Milić Vukašinović, Viktorija, Marina Perazić, Duda Marković, Voja Nedeljković, Suzana Mančić, Nevena Božović, Aleksandar Filipović, Natalija Dević, Monika Romić, Duška Jovanić, Firči, Vesna Da Vinča i mnogi drugi.

Bijelo dugme – Box set deluxe po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinylu, uz bonus singl “Top/Ove ću noći naći blues” (od čije objave je takođe prošlo 40 godina ). Ovo limitirano, luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom Bijelo dugme, koju potpisuju dobri poznavaoci benda, sarasnici i prijatelji, poznavaoci pop kulture i rocka posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić.

Podršku promociji pružili su Tiki drink, Audi, Amstel, Ballantine’s i Stamevski.

8568

8596

8600

8616

8622

8630

8637

8640

8651

8653

8661

8676

8683

8738

8773

8847

8882

MIC_3489

MIC_3514

MIC_3561

MIC_3578

MIC_3617

MIC_3641

Autor: Life Content

Foto: Life Content

Više o temama: