Đorđe Balašević: Istetovirao se da bi ispunio kćerkinu želju

balasevic

Iako ne voli tetovaže, Đorđe Balašević je pristao da uradi nešto što inače nikad ne bi samo da bi ispunio želju svojoj mlađoj kćerki Jeleni.
– Nisam tip koji se tetovira. Ali kad je Jelena doživela tešku saobraćajnu nesreću, vodila se velika bitka za njen život. Sve je bilo protiv nas i činilo se da ona više nikad neće stati na noge. Tada smo joj obećali da će svako od nas učiniti nešto što bi ona volela, a što mi inače nikako ne bismo uradili.Mama je rekla da će leteti preko okeana, iako se plaši letenja. Ja sam pristao da se obrijem do glave i da se istetoviram. Naša ćerka je to poželela i znali smo da će joj to pomoći – otkrio je Balašević u intervjuu za hrvatski list “Vijesnik” i dodao:
– Kad me je tatu-majstor ugledao, pitao me je jesam li u klimaksu. Nikako mu nije bilo jasno odakle meni ideja da se tetoviram. Rekao sam mu da je reč o opkladi, a potom mi je dao katalog da izaberem tetovažu. Tu su bili kukasti krstovi, zmije, zmajevi. Zamolio sam ga da napravi sliku za mene. Prvi je u konkurenciji bio mali miš Amos. To je miš koji živi u šeširu Benjamina Franklina. Ben je šeprtlja, a miš je taj koji mu govori kako šta da napravi. Zapravo, miš je izmislio bifokalne naočare i gromobran, a ne Ben! Tako taj miš ima veze s mojom porodičnom pričom. Taj miš ima u mojoj porodici posebnu važnost. Moja supruga Olivera je moj Amos. Svi su oni moji mali amosi, koji mi šapnu neke reči, a onda ja napravim od tih reči pesme i osmislim priče koje kasnije pričam na koncertima – zaključuje Đole.

Izvor: Kurir

Više o temama: