Dajana Paunović: Ostvarila sam svaki cilj koji sam zacrtala

Zahvaljući dobroj organizaciji, voditeljka jutarnjeg programa “Svitanje” Dajana Paunović uspeva da i u cik zore bude odmorna i spremna za rad. Kaže, ugodila je sebi dovoljno da uvek bude naspavana i orna za ispunjavanje poslovnih zadataka, pa samim tim i nasmejana kad uđe u studio, gde je čeka kolega Nemanja Velikić. Pred kamere televizije Pink stala je pre više od godine i, kako tvrdi, protekli period bio je ispunjen divnim dešavanjima, i na poslovnom i na privatnom planu.

– Svaki cilj koji sam zacrtala, ostvarila sam. Vikend-izdanje emisije “Svitanje” jasno je pozicionirano na medijskom nebu i zauzima lidersko mesto. Svaki naš rad i trud su se isplatili i sada s još većim entuzijazmom i pažnjom pripremamo program za gledaoce – kaže Paunovićeva. – Postala sam član informativne redakcije u najeminentnijoj medijskoj kući u regionu, kao i zaštitno lice Fakulteta za menadžment. Takođe, moj sin je pošao u školu. Veliki uspesi su iza mene, i na njih sam više nego ponosna.

Da li ste tokom vođenja emisije “Svitanje” otkrili svoje nove osobine i sposobnosti?

– Definitivno sam shvatila da sam surovi štreber i profesionalac. Nikada se nije desilo da zakasnim, a kamoli da se uspavam ili nešto tome slično. Detaljno se pripremam za svaku emisiju, naročito kada je reč o političkim temama.

Nemanja Velikić je naglasio da uživa kad započne dan u vašem društvu. Kako ova saradnja izgleda iz vašeg ugla – ko je glava, a ko vrat?

– Zajedničkim snagama, “Svitanje” je postalo najgledanije vikend-izdanje jutarnjeg programa, a to jasno pokazuju zvanična istraživanja gledanosti. Nemanja i ja se odlično dopunjujemo i on je mnogo opušteniji od mene i spremniji za šalu. Zato mu dajem blagu prednost (smeh). Kao par smo kompatibilni u potpunosti, pa ne bih znala ko je vrat, a ko glava cele priče.

 

Možete li da izdvojite najteže i najlepše iskustvo tokom rada u Pinkovom studiju?

– Ne postoji nijedna teška situacija. Reč je o živom programu i naravno da su se dešavale neplanirane stvari, ali sve je to normalno i deo je posla.

Jeste li od onih koji sve dobro planiraju ili se lako predajete rukama sudbine?

– Ništa ne prepuštam slučaju i volim da stvari držim pod kontrolom. Dobro planiram svoje vreme i život.

Da li vam buđenje s prvim petlovima predstavlja problem?

– Ustajem bez ikakvih poteškoća, zato što na vreme ležem – već oko 21.00. Inače, ne volim dugo da spavam ni da dočekam podne u krevetu. Čak i kad ne radim, budim se već oko šest, a dan obavezno započinjem uz šoljicu kafe.

Imate li želju da se oprobate u drugačijoj vrsti TV formata?

– Od septembra me čeka mnogo posla i još jedan veliki ugovor. Zasad nemam volju da menjam bilo šta na poslovnom planu, niti me drugi formati interesuju. Drago mi je da sam se uspešno pokazala u različitim emisijama, ali informativa je sektor u kojem želim da se zadržim.

Jeste li se ikad pokajali zbog načinjenih profesionalnih koraka i napuštanja pevačke karijere?

– Pevanje je moja prva i osnovna ljubav, ali rad u informativnoj redakciji i voditeljstvo su postali neodvojivi deo moje ličnosti.

 

Važite za jedno od najlepših i najstilizovanijih TV lica na domaćoj javnoj sceni. Kakvi komplimenti vam najviše prijaju?

– Svakoj ženi laskaju ovakve reči i drago mi je kada ih čujem. Trudim se da sebe negujem prve svega duhovno i da uživam u društvu porodice i sina, kao i u poslu kojim se bavim. Zato se moje zadovoljstvo verovatno odražava i na spoljašnji izgled.

Za šta u životu nikad nije kasno?

– Ne bih se saglasila s tom konstatacijom. Naprotiv, sve ima svoje vreme. Sami krojimo svoju sudbinu i biramo put kojim ćemo ići. Trudim se da održim balans između porodice, profesije i sopstvenog zadovoljstva. Smatram da je to formula srećnog i zdravog života.

Hellomagazin.rsNovostiLuka Šarac/Mirko Tabašević

Više o temama: