Bogdan Ilić:  Da su me primili na fakultet, definitivno ne bih bio Baka Prase

Da li su se slegli utisci i stišale strasti posle stampeda tinejdžera u Novom Sadu, koji su došli da vas vide uživo?

– Stišavaju se, mada još traje “hajp” oko te situacije. Nadam se da će na nekom sledećem skupu na koji budem pozvan sve biti drugačije. Plan mi je da ubuduće vodim svoju organizaciju. Najvažnije je da deca koja dođu da me vide budu bezbedna i nadam se da se sličan haos neće ponoviti.

Kako je zapravo trebalo da izgleda vaš susret sa novosadskim tinejdžerima koji se oteo kontroli?

– Zamisao je bila da to bude interaktivno druženje sa publikom, da odgovaram na pitanja koja mi postave i da se na kraju slikamo. Međutim, došlo je previše ljudi, tako da nisam bio u mogućnosti da izađem na binu.

Da li vas je gužva više uplašila ili zabavila?

– Više me je zabavila. Bio sam srećan kada sam video koliko sveta se okupilo. Očekivao sam da će poseta biti dobra, ali ni u snu nisam mogao da pretpostavim da će doći 10.000 ljudi. Kažu da ih je bilo toliko.

Odavno se nije desilo da jedna javna ličnost izazove toliku euforiju fanova. Poslednji put su devojke padale u nesvest zbog Zdravka Čolića. U čemu je vaša tajna?

– Lepši sam. Šalim se, naravno. Pretpostavljam da sam ljudima zabavan, smešan i duhovit. A i pevam. Izgleda da je „Jutjub“ prilično zanimljiv mlađoj publici.

Kakav je osećaj saznanje da svaku vašu reč na društvenim mrežama prati milion ljudi?

– Ne mogu da pričam baš sve što hoću. Donekle cenzurišem sadržaje koje plasiram, ali trudim se da to bude u što manjoj meri kako bi bilo iskrenije i prisnije.

View this post on Instagram

IDJ BakaPrase

A post shared by Bogdan Ilic (@bakaprase) on

Šta u realnom životu znači biti “najpopularniji jutjuber u Srbiji”?

– Ne osećam da sam bitno drugačiji od vršnjaka. Još sam isti onaj dečko koji je iz dosade krenuo da snima klipove za „Jutjub“. Jedina promena je u tome što me sada više ljudi prepoznaje i često me zaustavljaju na ulici s molbom da se slikamo.

Kada se “rodio” Baka Prase?

– Rodio se 16. septembra 1996. Živi već 22 godine.

Ovim odgovorom stavljate znak jednakosti između Bogdana Ilića i Bake Praseta, mada oni koji vas poznaju kažu da su sušta suprotnost.

– To baš i nije istina. Oni koji tako govore verovatno pokušavaju da nađu alibi za moje ponašanje. Jesam ja i lepo vaspitan i fin, ali za sve postoji vreme i mesto. Onako kako se predstavljam javnosti, takav sam sa društvom. Ne moram da glumim i zato uživam u onome što radim. Baka Prase je Bogdan Ilić.

“Ne podržavam deo rečnika i slika koje moj sin koristi”, poručio je vaš otac, đakon Nenad Ilić. Šta vi kažete u svoju odbranu?

– Nikada nisam čuo ni oca ni majku da psuju, to sam pokupio iz škole i od društva. Znam i sam da psovanje nije nešto pozitivno, ali mislim da je neuporedivo manje štetno nego da neko puši, pije ili se drogira. Ja to ne radim i trudim se da i svojoj publici prenesem takvu poruku.

Kako ste uspeli da ubedite oca da se zajedno pojavite u nekoliko klipova?

– Rekao sam mu: “Hajde da snimiš nešto sa mnom, biće kul”. (smeh) Dugo se protivio, ali na kraju je pristao pod uslovom da mu pre nego što objavim dozvolim da vidi kako izgleda.

Idol ste velikom broju dece. Ko je vama bio uzor u detinjstvu?

– Nisam imao idola, možda zato što nikada nisam bio usmeren samo u jednom pravcu. Uvek sam gledao na deset različitih strana, šta bih sve mogao da radim. Ako sam se na nekog ugledao, to je moj stariji brat, koji je uvek bio pametan.

Imate i dve sestre.

– Da, imam brata i dve sestre. Studiraju, drugačije se ponašaju, ukratko – finiji su od mene. (smeh)

Mislite li da bi vaš životni put krenuo drugim pravcem da ste uspeli da upišete Muzičku akademiju, što vam je bila želja?

– Da su me primili na fakultet, definitivno se ne bih ovim bavio. Studiranje bi mi oduzimalo previše vremena, ne bih imao kad da se bavim virtuelnim svetom.

Kako biste rangirali vaša interesovanja: „gejmer“, muzičar, „jutjuber“?

– Sve su to moja interesovanja i sve je to moja ličnost.

 

View this post on Instagram

 

Ozbiljniji lik za vezu #FCS

A post shared by Bogdan Ilic (@bakaprase) on

Čitate li komentare ispod tekstova u kojima se pominje vaše ime?

– Tu i tamo. I negativni i pozitivni komentari su mi jednako interesantni.

Kada bi se snimao film o vašem životu, ko bi igrao glavnu ulogu?

– Ja. Niko ne može da bude kao Baka Prase.

Šta može da vas izbaci iz takta?

– Samo igrice, tačnije, kad gubim.

Koga smatrate najvećom konkurencijom?

– Ne gledam stvari na taj način. Svako radi ono što ga zanima i u čemu je dobar. Čak i ako se bavi istim sadržajem, sama njegova ličnost učiniće da krajnji rezultat bude drugačiji.

Imate li devojku?

– Nemam, ali sve zainteresovane mogu da se jave na moj profil na „Instagramu“.

View this post on Instagram

Dingospo #leagueoflegends #host #caster

A post shared by Bogdan Ilic (@bakaprase) on

Koje kriterijume treba da ispune?

– Da budu slatke, da umeju da uviju sarmu i naprave slavski kolač.

Plava ili crna?

– Samo neka je patrijarhalno vaspitana.

Koji cilj ste zadali sebi za 2019. godinu?

– Da se lepo provedem dok radim ono što volim.

 

Eva ČubrovićLuka Vladisavljević

Više o temama: