Bijonse: Na žene se vrši ogroman pritisak da moraju da izgledaju savršeno

Screen shot 2014-04-29 at 2.27.01 PM

Bijonse smatra da se na žene vrši preveliki pritisak i da im se nameću pogrešni ideali lepote.
Ova 32-godišnja pevačica pustila je video “iza scene” sa snimanja spota za “Pretty Hurts”, koji je baziran na standardima lepote koje je nametnulo društvo.
Režiser ovog videa Melina Macukas je rekla:
– Koncept ovog spota je upravo ono što se krije iza scene o tome kako društvo nameće ideale lepote, a kako to nikom ne donosi sreću niti ga pomera napred. Kada pronađete sebe, to će vam doneti sreću.
Ovaj snimak pokazuje ogromne redove žena, koje očajnički žele da se uklope, a u jednoj sceni Bijonse se priprema za kozmetičku operaciju i botoks.
– Pretvarala sam se da idem na fejs lifting i botoks. To predstavlja sve stvari kroz koje žene prolaze, kako bi izdržale pritisak koji im nameće društvo. Neke od stvari kroz koje žene prolaze mi slamaju srce – ispričala je Bijonse, koja je i sama radila mnogo kako bi izgubila 30 kilograma nakon porođaja.
Ovaj dramatični video inspirisan je fotografijom na kojoj Bijonse kao dete stoji ispred kamina, okružena trofejima i nagradama koje je osvojila.
– Kada dobijete ovaj trofej i gledate ga – da li je bilo vredno svega?!
Spot se završava tako što ova lepotica uništava svoj trofej i priznaje da bi lepota trebalo da dođe iznutra i da je sreća najvažnija na svetu.
– Ova pesma predstavlja potragu za onom jednom stvari koja vas zaista može učiniti srećnim.

Autor: Life Content

Više o temama: