Anja Mit: Muškarci se plaše žena 21. veka, napadnih i izoperisanih

 

Mnogi se slažu da je danas teško pronaći pravog muškarca. Šta mislite, zašto je to tako?

– Rekla bih da se muškarci plaše žena 21. veka, često napadnih, a još češće izoperisanih do te mere da ne liče na sebe. Zapravo, ne liče ni na šta. Mislim da se u terminu „estetska hirurgija“ reč estetika olako uzima. U vreme naših majki i baka znalo se da je muškarac taj koji zarađuje, dok je žena stub kuće. Druga su vremena. Teško se preživljava ako samo jedan partner radi, a od svih se mnogo očekuje – da budu poslovno uspešni, izgrađeni kao ličnosti, situirani, dobri roditelji…

Vaši vršnjaci se teško odlučuju da napuste porodični dom. Jeste li požalili što ste započeli solo život?

– Ne, o tome sam maštala od studentskih dana. Čim sam se ušuškala u posao, odlučila sam da živim sama. Nekad vikendom prespavam kod mame ili odem kod nje na ručak, ali koliko god da je volim ne mogu da zamislim da ponovo budemo pod istim krovom. Prija mi nezavisnost.

Da li je majka pokušala da vas odvrati od ideje da se odselite?

– Bila je vrlo srećna i ponosna kako na moju zrelost, tako i na činjenicu da sam dovoljno uspešna da mogu da se osamostalim. Kad vidi svoje dete da izlazi iz doma zdravo, psihički stabilno i poslovno zadovoljno, roditelju to može samo da imponuje.

Jeste li naučili da kuvate?

– Ne razumem žene koje kažu da ne znaju da kuvaju, između ostalog i zato što je danas to tako lako savladati. Ne morate da čekate mamu da dođe s posla da vam izdiktira recept, već jednostavno pogledate prilog na internetu. Sve ima. Mama me je za Božić naučila da pravim gibanicu, a nju je naučila moja prabaka. Uživam u tim malim porodičnim ritualima.

Bake i deke su vam najvatreniji fanovi?

– Bogu hvala, sve četvoro su živi. Pažljivo prate sve što radim, kao i intervjue koje dajem. Dešavalo se i da me izgrde ako zaboravim da im kažem da gostujem u nekoj emisiji, pa me slučajno vide, tako da je mama preuzela ulogu porodičnog piara. Ona ih obaveštava o mojim nastupima. (smeh)

Koje tri važne stvari koje su se desile između dva 15. februara biste izdvojili? Tačnije, između dva rođendana.

– Ostvarila sam kontinuitet u poslu, ostala sa obe noge na zemlji i zadržala u sebi dete koje se raduje životu.

U međuvremenu bili ste i na „Beoviziji“.

– Kad su me pozvali da učestvujem, mislila sam da žele da vodim program. (smeh) „Evroviziju“ pratim od detinjstva, volela bih da se jednog dana pojavim na toj sceni, ali o tom potom. U svakom slučaju, muzika je ljubav od koje ne odustajem.

Kažu da ste majstor transformacije. U kom liku sebe ne možete da zamislite?

– Ni u jednom koga bih se stidela ja ili moja porodica. Nema mesta ni za šta neukusno ili degutantno. Razvila sam intuiciju kojoj verujem i koju pratim.

 

 

Eva ČubrovićMiomir Milić

Više o temama: