Anja Mit: Muškarci se plaše žena 21. veka, napadnih i izoperisanih

Serija „Istine i laži“ polako ulazi u treću sezonu, a novim epizodama raduju se kako gledaoci, tako i sami protagonisti, koji su od dana kada je počelo snimanje postali toliko bliski da jedni druge doživljavaju kao članove porodice. Glumica Anja Mit ne krije da joj je projekat doneo najboljeg druga, Dušana Kaličanina, a njihovu dobru zajedničku energiju prepoznali su i autori, te su im u novim epizodama obezbedili više zajedničkih scena.

– Dušan i ja se dugo poznajemo, a na ovom projektu samo smo učvrstili prijateljstvo i postali nerazdvojni. Oboje u sebi imamo po jedno veliko dete koje na setu pravi haos od jutra do mraka. Nekad se toliko zasmejemo da ne možemo da snimamo, a kada nas reditelj Miša Vukobratović opomene da se „skrasimo“, žurka tek počne. (smeh) Divno je kad kraj sebe imate kolegu koji vam je sličan po senzibilitetu i raduje se vašem uspehu – kaže Anja.

Snimate u kontinuitetu već dve godine, iza vas je više od trista epizoda. Jeste li se umorili?

– Ma, kakvi. Kad radite ono što volite i u čemu uživate, nema mesta umoru. Kod ovako obimnih i dugotrajnih projekata uvek postoji bojazan da upadnete u rutinu, da dosadite ljudima. I sama nekad strahujem od toga, a onda stigne scenario za nove epizode i rasprši sve sumnje. Sad smo imali pauzu od mesec dana, pa rodbina i prijatelji, kao i ljudi koje srećem na ulici, nisu prestajali da me pitaju kad će nove epizode, šta će biti sa nekim likom… Naravno, ne smem nikome ništa da kažem, jer bi se odmah pročulo. (smeh)

Da li i vi, glumci, čekate nove epizode kao male premijere?

– Ja odgledam svaku epizodu iako osećam dozu neprijatnosti kad vidim sebe. Kao da se postidim. Ipak, na taj način uviđam eventualne greške koje se trudim da ispravim. Tempo kojim radimo, jedna epizoda dnevno, za svaku je pohvalu, ali ostavlja i mogućnost za propuste.

Kakav je vaš odnos prema istinama i lažima u životu?

– Zaista ne umem da lažem. Prestala sam da izgovaram i one sitne, „bele“ laži, jer se toliko spetljam da se iz aviona vidi kad nešto „muljam“. Moji aduti su radost i otvorenost prema životu. Mislim da je iskrenost veoma važna u poslu kojim se bavim; nije poenta izdeklamovati naučen tekst, već učiniti da to zvuči prirodno. A kako ćete biti prirodni ako krijete neku tajnu?

Snimanja počinju od ranih jutarnjih sati. Koliko budilnika vam zvoni da biste ustali na vreme?

– Budilnik mi se oglašava u pet časova, a u pola sedam dolaze kola po mene. Treba mi sat i po da se razbudim, popijem kafu, spremim obroke koje nosim u kutijicama i počnem da ličim na Anju. Već od osam sati, kad me našminkaju i srede mi frizuru, postajem Tara, i u njenoj „koži“ ostajem do kraja dana. Da je lako – nije, ali nema mesta razmaženosti. Za sada se dobro snalazim sa vojničkim režimom.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani…

Eva ČubrovićMiomir Milić

Više o temama: