Aleksandar Srećković Kubura: Od eksplozije sam leteo tri do četiri metra!

U novom ostvarenju, koje govori o događajima na Kosovu 1999. godine za vreme NATO bombardovanja, poznati glumac Aleksandar Srećković Kubura tumači ulogu komandanta Smuka iz Oslobodilačke vojske Kosova, a za “Blic“ prepričava da nije želeo da kaskader glumi umesto njega.

– Imao sam priliku da jednu kaskadu ili tzv. opasnu scenu radim ja sam, a ne kaskader. Produkcija nije baš bila srećna što sam tražio da sam radim, ali uspeo sam da ih ubedim. Bio sam vezan za sajlu sa velikog krana i u trenutku eksplozije ta me je sajla povukla unazad tako da sam leteo tri do četiri metra i pao na zemlju. Bilo je vrlo uzbudljivo – kaže Aleksandar Srećković Kubura.

View this post on Instagram

SMUK…. @balkanskamedja @film

A post shared by Aleksandar Sreckovic (@kubura.kubura) on

On ističe da mu je uloga bila veoma posebna.

– Ovo je bila prva prilika da sarađujem sa ruskim kolegama i da se predstavim ruskoj publici. Naravno da sam bio vrlo radostan, i profesionalno i privatno – kaže glumac i otkriva koliko mu je bilo zahtevno da nauči albanski jezik:

– Delove koje u ulozi govorim na albanskom učio sam sa lektorom na licu mesta. Nije bilo lako, ali je uz dosta vežbe pred samo snimanje, mislim, vrlo uspelo.

Poznati glumac ističe da je zbog poslovnih obaveza često odsutan od kuće.

– Ponekad je teško biti razdvojen od njih. Ali mi smo u tom ritmu jako dugo pa smo se navikli. Što bi rekao Zoran Radmilović u Maratoncima: “Takav je pos’o, ni ja ga ne volim” – šaljivo kaže Kubura i dodaje:

– Trudimo se da to malo slobodnog vremena provodimo zajedno ako ne snimam i ne igram predstave. Ponekad radim i obe stvari u danu, a ostalo vreme gledam da provodim sa porodicom. Kad mogu vidim se i sa prijateljima – zapalimo pokoju kubansku i uživamo u druženju – objašnjava glumac koji je u braku sa fitnes instruktorkom Marijom Srećković već dve i po decenije.

Film “Balkanska međa” premijerno će biti prikazan sutra u Sava centru.

hellomagazin.rsBlicAntonio Ahel/ATA Images

Više o temama: