Aco Pejović: Ponosan sam na način na koji sam gradio svoj put

Kako vas vide ćerke, ko je za njih Aco Pejović?

– Za njih tri sam samo tata koga vole i koji ih nervira kada se suprotstavi njihovim željama ili namerama da ostvare nešto što su zacrtale. I obično budem nadglasan jer sam u manjini. (smeh)

Starije ćerke odabrale su drugačiji životni put od vašeg, Magdalena je diplomirala na FON-u, a Marija studira medicinu. Jeste li se supruga i vi trudili da ih usmeravate ili ste isključivo poštovali njihove želje?

– Preponosan sam na to u kakve su ljude Magdalena i Marija izrasle. Iva je još devojčica, ali njih dve su već odrasle osobe. Osim činjenice da je jedna nedavno diplomirala, a da je druga sjajan student medicine, srećan sam kada vidim kako se ponašaju u društvu, kakve su osobe, koliko su omiljene i kako na savršen način umeju da izbegnu zamku javnosti u koju deca ljudi koji se bave javnim poslom mogu da upadnu. Biljana i ja smo se trudili da ih vaspitamo na častan način, da im usadimo prave vrednosti, da jasno razlikuju šta je dobro, a šta loše. Danas smo tu samo da podržimo njihove odluke, jer nema potrebe da im se mešamo ni u šta, to su sjajne mlade dame.

Najmlađa Iva u oktobru je imala glumački debi u predstavi “Oliver Tvist”. Kako ste doživeli taj trenutak?

– Žao mi je što niste videli koliku sam tremu imao pre početka premijere i koliko sam bio ponosan kada se predstava završila. Iva je pretalentovana i siguran sam da će se u životu baviti glumom ili pevanjem. Andrija Milošević mi je, kada je odgledao predstavu, rekao: “Imaš glumicu u kući!”

Jeste li do sada upoznali nekog od momaka vaših ćerki ili vas prati reputacija Nikole Koje iz filma “Mi nismo anđeli”?

– Malo sam blaža varijanta. (smeh) Šalu na stranu, jesam, obe su mi ukazale poštovanje time što su momke dovele pred mene i dopustile mi da budem deo njihovog života i u tom smislu. Hvala im što ne kriju emocije od mene ni kada je ljubav u pitanju, što o tome pričamo otvoreno i što se na tu temu često šalimo na, kako ga mi zovemo, porodičnom sastanku.

Kako biste reagovali kada bi vam neka od njih saopštila da se verila posle sedam dana veze, kao njihova majka?

– Biću potpuno iskren – ne znam! Ne znam da li bih bio šokiran, da li bih ostao bez teksta ili bih progutao knedlu i setio se svog života. Zaista nemam pojma.

Deana ĐukićLuka Šarac

Više o temama: