Preminuo dizajner Oskar de la Renta

Preminuo dizajner Oskar de la Renta

Autor: | 21/10/2014

0

Legendarni modni dizajner Oskar de la Renta preminuo je u 83. godini, javljaju svetski mediji. Kreator iz Dominikanske Republike više od pola veka dizajnirao je luksuzne komade odeće za viši društveni sloj. Popularnost je stekao kreacijama koje je nosila Žaklina Kenedi Onazis, nekadašnja prva dama Amerike, a njegove komade odevale su i Nensi Regan, Beti Ford, Hilari Klinton i Laura Buš, te njihove kćerke Čelzi KlintonDžena Buš.
Uzrok smrti još uvek nije saopšten. De la Renti je tokom 2006. godine dijagnostikovan kancer, ali je prošle godine izjavio da se izlečio. On je tada za "Internation Business Times" o svojoj borbi s karcinomom rekao:
- Trenutno sam potpuno čist. Jedine stvarnosti u životu su te da se rađate i umirete. Uvek verujemo da ćemo živeti zauvek. Smrt nikada ne prihvatamo. Nakon ovakvih upozorenja naučite da cenite svaki dan života.
Rođen je 1932. u Dominikanskoj Republici, a kada mu je bilo 18 godina odselio se u Madrid gde je studirao slikarstvo. Njegov mentor bio je čuveni Kristobal Balensijaga, a nakon selidbe u Pariz radio je za "Lanvin".
Nedavno je dizajnirao venčanicu za Amal Alamudin, suprugu Džordža Klunija.

Autor: Life Content
Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin