Ben Aflek je novi Betmen

Ben Aflek je novi Betmen

Autor: | 23/08/2013

0

Glumac i reditelj Ben Aflek igraće Betmena u nastavku filma "Čovek od čelika", u kojem će se taj superheroj prvi put pojaviti rame uz rame sa Supermenom, objavio je juče studio "Warner Bros".
- On ima sposobnost da stvori slojevit portret čoveka koji je stariji i mudriji nego Klark Kent, znaće kako da iznese ožiljke jednog borca za pravdu, ali takođe ima i šarm koji svet očekuje od milionera Brusa Vejna. Ne mogu da dočekam da radim sa njim - naveo je u zvaničnom saopštenju reditelj filma Zek Snajder.
Studio "Warner Bross" saopštio je da će osim aktuelnog Supermena, glumca Henrija Kavila, svoje uloge ponoviti i Ejmi Adams, Lorens Fišburn i Dajan Lejn, prenosi CBS.
Produkcija filma, koji još uvek nema zvaničan naziv, trebalo bi da počne tokom sledeće godine, a premijera je zakazana za 17. jul 2015.
O tome ko će se naći u kostimu Betmena holivudski mediji nagađaju već mesec dana, od kada je Snajder na velikom Comic-Con okupljanju u San Dijegu saopštio da radi na nastavku ovogodišnjeg hita "Čovek od čelika", koji osim Supermena uključuje i Betmena.
Poslednji filmski Betmen bio je glumac Kristijan Bejl, koji je uz rediteljsku palicu Kristofera Nolana trilogiju o mračnom vitezu doveo do savršenstva, smatra filmska kritika. Zbog toga je izbor novog Betmena studiju "Warner Bross" zadavao glavobolje duže vreme, jer je Bejl kategorički odbio da se pojavi još jednom u staroj ulozi.
Međutim, brojni mediji sa strepnjom su dočekali vest o angažovanju Afleka. Naime, ovo nije njegovo prvo iskustvo u filmovima o superherojima. Pre deset godina Aflek je igrao Derdevila u istoimenom filmu koji je i od strane kritike i od strane publike dočekan na nož. Svakako je zanimljivo i to da je 2006. u filmu "Hollywoodland" igrao Džordža Rivsa, čuvenog televizijskog Supermena.
Mnogo više sreće Aflek je imao kao scenarista i reditelj. Za scenario filma "Dobri Vil Hanting" (1997), na kojem je radio sa svojim dugogodišnjim prijateljem Metom Dejmonom, osvojio je nagrade Zlatni globus i Oskar.
Njegov poslednji rediteljski poduhvat, politička drama "Argo" ove godine trijumfovala je na skoro svim važnijim dodelama nagrada. "Argo" je dobio i tri Oskara, uključujući onaj za najbolji film, dok je Afleka u kategoriji reditelja nadmašio Ang Li sa "Pijevim životom".

Izvor: B92

Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti