Aleksandra Radović: Nina je centar mog sveta

Aleksandra Radović: Nina je centar mog sveta

Autor: | 26/01/2012

0

Aleksandra Radović je prošle nedelje održala završni čas 13. generacije mladih pevača kojima je "brusila" glasove u svojoj školi pevanja. Njeni đaci kažu da je stroga nastavnica, ali pop zvezda je sigurna da im to ne smeta, jer im je stalo da nauče što više za tri meseca školovanja.
- Na sreću, uvek imam dobre i vredne đake, pa ne moram često da glumim babarogu. Ali moram da budem stroga jer zahtevam da svako od njih da maksimum. Evo, pogledajte me kako se tresem od treme, a nemam je pred svoje koncerte. Oni su na probi opušteni, ali dešavalo se da mi i najbolji učenici loše zazvuče na sceni. Tek tada shvate da su sve oči uprte u njih, pa ih trema sputa da se predstave u najboljem svetlu. Zbog toga mi je važno da svaki delić njihove izvedbe bude odrađen do perfekcije - kaže popularna pevačica.
Na pitanje koliko se zalaže za đake nakon što završe školu i ima li onih koji se razočaraju kada shvate da ne mogu preko noći do zvezda, Aleksandra kaže:
- Deca dolaze kod mene u školu jer me cene kao pevača i misle da imam čemu da ih naučim, ali i da ih uputim na pravi put do ostvarenja njihovog cilja. Preko estrade lakše se stiže do zvezda, ali većina učenika, na moju sreću, bira put koji podrazumeva izgradnju imena isključivo uz pomoć vokala. Teže je, ali je zato rad na duge staze. Dosta njih je učestvovalo u šou-programima. Troje se našlo u prvih 15 u "Prvom glasu Srbije", Boris Subotić je ušao u polufinale takmičenja "Ja imam talenat", a troje njih rade kao moji prateći vokali. Mnogi pevaju prateće vokale i mojim kolegama. To je najbolji vid vežbanja vokalnih sposobnosti, kroz koji sam i ja prošla. Pored toga, oformila sam pre dva i po meseca hor "Soulmasters", sa kojim imam velike planove. Još na Muzičkoj akademiji volela sam da se bavim horskim dirigovanjem, tako da ću se tome ozbiljno posvetiti u narednom periodu. 
Aleksandra je ispričala i neke od planova za tekuću godinu.
- Zadala sam sebi mnogo poslovnih zadataka za ovu godinu, tako da vas molim da mi držite palčeve kako bih ih sve ostvarila. Među njima je i izlazak novog albuma. Uveliko radim na novim pesmama, što sama, što sa starom ekipom autora, a uskoro će, kao uvertire za povratak na scenu, izaći i singl. Dogovaram se i o datumima održavanja koncerate u Sava centru, koji će biti u oktobru. Ne želim da ih radim u većem prostoru, jer su moja muzika i publika kao stvorene za tu dvora dvoranu. Planiram da snimim i prvi duet u karijeri. Ne smem da vam otkrivam ime pevača, ali nije reč o Sergeju Ćetkoviću. To, naravno, ne znači da sa njim ne bih snimila duet. Jedini razlog zašto nemam duetsku pesmu u karijeri jeste taj što nisam mogla da pronađem adekvatnu numeru i pevača slične energije. Duet je pesma koja treba da ostane, tako da tu mora mnogo faktora da se poklopi. 
Mnogobrojne poslovne obaveze ne sprečavaju Aleksandru da bude savršena majka kćerki Nini, sa kojom ovih dana planira i putovanje.
- Slobodno vreme jedino posvećujem ćerki Nini, koja je centar moga sveta. Čim završim sa poslovnim obavezama, nas dve devojke pakujemo kofere i brišemo u toplije krajeve. Ne volimo zimu.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti