Jelena Janković dizajnira haljine za FED kup

Jelena Janković dizajnira haljine za FED kup

Autor: | 28/01/2012

0

Sa 30 stepeni u Melburnu, Jelena Janković se vratila u beogradsku zimu. Ali, ne žali se. Raduje se igranju u FED kupu, između ostalog i zato što je dizajnirala haljine koje će srpske teniserke nositi na koktelu.
- Osećam da mi igra napreduje - kaže najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković, koja je na prvom grend slem turniru u godini - Australijan openu - zaustavljena u osmini finala.
Iako je daleko od one forme koja ju je, svojevremeno, lansirala na prvo mesto WTA liste, Jelena u blogu na svom sajtu napisala da joj je potrebno još neko vreme da stvari počnu da dolaze na svoje mesto.
- Rad je još u toku, ali osećam da sam odigrala neke dobre mečeve u Australiji. Bilo je momenata kada sam igrala na visokom nivou, ali je bilo uspona i padova, takođe, a ako želim da budem ponovo na vrhu, moram da igram na visokom nivou tokom celog meča. Ali, osećam da mi tenis napreduje. Očigledno je da mi je potrebno još malo vremena da stvari na kojima sam radila na treninzima prenesem u mečeve. Verujem da će se to desiti, i nadam se da će stvari početi da dolaze na svoje mesto - kaže Jelena.
Posle igranja u Melburnu na 30 stepeni Celzijusovih, vratila se u Beograd gde je temperatura upravo za toliko niža. Dakle, na nuli.
- Od sunčanog Melburna do hladnog Beograda. Telo mi je bilo u šoku. Sada sam u kompletno drugačijoj garderobi: tamo sam nosila šortseve, suknje i sandale, a sada sam u zaista velikoj zimskoj jakni, kapi i čizmama. To je skroz zabavno. Još vučem malu prehladu koja me je pratila i tokom celog takmičenja u Melburnu, ali se trudim da se oporavim - piše Džej Džej.
Temperaturne promene, vremenske razlike, hrane... Sve je to deo profesionalnog života jednog sportiste. Jelena kaže da se ne žali, ali i da mnogi nemaju baš ideju kroz šta sve sportisti prolaze.
- Teško je vašem telu da sve to izdrži. Dolazim kući da vidim sve na par dana, ali onda za dva dana opet odlazim, prvo u Belgiju na Fed kup, a potom u Pariz, pa Dohu i na turnire u SAD. Već sam bila odsutna od kuće mesec i po dana. Ali, to je deo našeg posla. To je život profesionalnog sportiste, i ne mogu da se žalim, iako bih nekada to stvarno mogla - navela je srpska teniserka.
Sada je očekuje takmičenje u FED kupu, kojem se, kako navodi, veoma raduje. Posebno zato što je dizajnirala haljine koje će članice srpskog tima nositi na koktelu.
- Crvene su boje i imaće patriotske motive i detalje, nešto što ima veze sa zastavom Srbije. Radim na tome sa jednom kompanijom ovde u Srbiji i imali smo samo par dana da ih dizajniramo, ali sam uzbuđena zbog svega. Super je što ćemo svi izgledati kao tim, i devojke će biti slatke u tim haljinama, takođe. Nadam se da će im se dopasti - veselo zaključuje Jelena Janković.

Izvor: Mondo

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin