Svetlana Ceca Ražnatović spremna za turneju po Australiji

Svetlana Ceca Ražnatović spremna za turneju po Australiji

Autor: | 09/11/2012

0

U sklopu turneje "Ljubav živi" Svetlana - Ceca Ražnatović (39) obišla je brojne evropske gradove. Zbog velikog interesovanja publike, neke je posetila i više puta, a početkom decembra putuje u Australiju.- Godina koja je na izmaku bila mi je u poslovnom smislu veoma uspešna. Kad bih mogla da biram poželela bih da mi tako bude i u narednih 10 godina, a privatno je bilo svega i svačega, prijatnih i onim manje prijatnih događaja. Ali, sve je to život i najvažnije od svega je da je moja porodica zdrava. Naredne godine očekujemo i proširenje, pošto je moja sestra Lidija trudna i nosi blizance. To su lepe stvari kojima se radujem - kaže Ceca.
Šta pevate sa svojim sinom i ćerkom u kući?
- Imamo mi bogat repertoar. Moja deca slušaju različite muzičke žanrove, od narodnjaka do repa i r'n'b. Uz njih i ja čujem razne novitete. Od mojih pesama Veljko voli da mu zapevam "Nagovori", ali on sluša i Miroslava Ilića, Šabana Šaulića, a posebno voli numere Milančeta Radosavljevića.
Hoćete li radno dočekati Novu godinu?
- Nisam još odlučila, dobila sam dve zanimljive poslovne ponude iz Srbije, a imam i nekoliko iz inostranstva. Ukoliko ne budem radila, neće mi biti prvi put da za najluđu noć budem u svom domu i kvalitetno se zabavim - kaže Ceca.
Pre dve godine u Australiji ste imali pet koncerata, zašto je sada ugovoren manji broj nastupa?
- Prošli put bilo mi je izuzetno naporno. Putovali smo s jednog kraja kontinenta na drugi, a posle višečasovnih letova dešavalo se da imamo tek toliko vremena da se presvučem, našminkam, pa pravac na binu. Fizički me veoma iscrpelo, a treba da budem odmorna kako bih publici pružila maksimum. Zato smo odlučili da sada imamo tri koncerta - prvo ću zapevati 6. decembra u Pertu, sledi koncert u Sidneju 14. decembra i sutradan pevam u Melburnu. Na ovim mestima sam insistirala da pevam, pošto se 2010. godine ispostavilo da je bila sjajna poseta, a izostavljena su gostovanja gde je inače manji broj naših zemljaka. Pokušaćemo da oborimo rekorde posećenosti od pre dve godine. Pre dve godine domaćini su mi organizovali krstarenje jahtom po zalivima Sidneja. Bilo je to u čast Veljkovog rođendana kako se ne bih osećala previše tužno što smo razdvojeni. Ni ove godine neću biti sa sinom za njegov rođendan, mada koliko vidim on se zbog toga nije mnogo potresao. Moja deca su skromna, nemaju nekih posebnih prohteva, retko kad mi naručuju poklone. Anastasija je ovog puta izrazila želju da joj kupim "agzice" pošto su australijski brend. Inače, sa prošle turneje sam mom prijatelju Draganu Markoviću Palmi donela ogromnog plišanog kengura. Nosila sam ga preko okeana sve do Jagodine.
I ovog puta ćete povesti ekipu od petnaestak ljudi?
Brojni smo, kako bi moja publika imala kompletan doživljaj. Zajedno idemo kako po Srbiji tako i po svetu. Sa Aleksandrom Milićem Milijem i pratećim bendom mislim da zaista zvučimo savršeno, što je meni najbitnije. Još nisam odlučila šta ću nositi na koncertima, imam vremena da razmislim i odaberem.
Hoćete li ponovo pevati bosi kao u Ljubljani i Bečićima?
- Ako prigusti, izuvanje sledi! Spontana sam osoba i kada sam prvi put to uradila na sceni svi mediji su pominjali taj detalj. Toliko su me stezale sandale koje sam nosila da sam morala da ih izujem. Jednostavno posle tri sata nisam više mogla u njima da stojim i pevam. Zato sam odlučila da sebi olakšam život, pa sam nastavila bosa da se družim sa publikom.
Ceca je prokomentarisala i nove peme:
- Zadovoljna sam kako su dve moje nove pesme prošle kod publike. Na Jutjubu imaju milionske preglede, a za mene je još bolji pokazatelj to što su tražene na koncertima. Jedni su se "zapalili" za "Zagrljaj", dok se drugima više dopada "Probudi me kad bude gotovo" na koju i ja bolje reagujem. Novi album je u fazi pripreme, Mili je pri kraju sa pisanjem muzike i ono što sam čula veoma mi se dopada. Ukoliko Marina Tucaković uspe da završi tekstove u studio bi trebalo da uđem u februaru. Onda bi velika promocija CD-a usledila na koncertu na Ušću, najverovatnije u junu, a datum još nismo odredili.

Izvor: Vesti-online

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti