Žene godine u Holivudu

Žene godine u Holivudu

Autor: | 19/10/2011

0

Nagradu „Žene u Holivudu“ koju dodeljuje magazin „El“ dobilo je devet dama među kojima su Barbra Strejsend, Mišel Fajfer i Dženifer Aniston. Ipak, najviše pohvala pobrala je Strejsendova, koju su prisutni nazvali „legendom“ i „svetskom ikonom koja je savladala skoro svaku umetničku formu“.
Nagrada, koja je dodeljena 18. put, predstavlja priznanje za izuzetan doprinos filmu. Pažnju kako nagrađenih, tako i publike na sinoćnoj svečanosti u Los Anđelesu najviše je privukla Strejsendova za koju su koleginice rekle da ih je inspirisala u karijeri.
- Vi ste legenda ne samo u Holivudu, već bukvalno u celom svetu - rekla je dvadesetsedmogodišnja indijska glumica Frida Pinto ("Milioner iz blata") koja je, takođe, bila jedna od nagrađenih.

Rediteljka i Oskarovka Ketrin Bigelou nazvala ju je „svetskom ikonom" i „osobom koja je savladala gotovo svaku postojeću umetničku formu: režiju, glumu, komponovanje, pevanje, produciranje, pisanje". Među ostalim dobitnicama ovogodišnje nagrade su i glumice Vajola Dejvis, Evan Rejčel Vud, Elizabet Olsen i direktorka studija „Drimvorks" Stejsi Snajder.


Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još