Kombinacijom kvalitetnog mesa i mlečnih proizvoda mogu se dobiti ukusna jela koja odlično i izgledaju
Jagnjeće pljeskavice na žaru
Da biste postigli pojačanu aromu korijandera, propržite ga na tiganju bez dodatka masnoće
Sastojci za 4 osobe
400 g mlevene jagnjetine
glavica crnog luka
dva čena belog luka
125 g feta sira „Moja Kravica“
kašičica i po kima
kašičica i po korijandera
so
biber
ulje
četiri parčeta tost hleba
tri kašike tartar sosa
četvrt„Viva pet“ jogurta
jedan krastavac
jedan paradajz
zelena salata
Pomešajte jagnjeće mleveno meso, crni i beli luk, feta sir, kim i korijander. Formirajte dvanaest pljeskavica i odložite ih u frižider da odstoje. Premažite ih uljem sa obe strane i ispecite ih na roštilju. Dva minuta pre nego što budu gotove na roštilj stavite tost hleb da se zapeče. U međuvremenu pomešajte tartar sos sa jogurtom. Preko svakog parčeta tosta stavite krastavac, paradajz, tri pljeskavice i smesu od tartar sosa i jogurta. Služiti uz zelenu salatu.
Piletina u pavlaci sa belim vinom
Meso će biti ukusnije ako ga premažete senfom
Sastojci za 4 osobe
800 g belog pilećeg mesa
ulje
beli biber
so
dve kašičice začina C
mirođija
glavica crnog luka
čen belog luka
voda
2 dcl kisele pavlake „Moja Kravica“
brašno
decilitar belog vina
Sitno isecite crni luk, stavite ga u dublju posudu i dodajte ulje, začin C i malo vode. Kada je do pola dinstano, dodajte sitno iseckani čen belog luka. Dodajte pileće belo meso i nalijte vodu toliko da ga prekrije i pustite da se kuva na tihoj vatri. Posle deset minuta dodajte beli biber i posolite po potrebi. Dodajte belo vino. Pavlaku pomešajte sa mirođijom i dodajte mesu. Pustite da se kuva nekoliko minuta. Ukoliko smatrate da je potrebno, možete dodati brašno umućeno sa vodom.
Ćureće šnicle u jogurtu
Umesto prezli možete da koristite hlebne mrvice
500 g ćurećeg belog mesa
četiri dl „Viva pet“ jogurta
100 g trapista
100 g prezli
dve kašike peršuna
biber
so
ulje
Trapist izrendajte na krupno, peršun isecite na sitno, a ćureće belo meso isecite na šnicle i ulupajte ih. Izmešajte trapist, peršun i prezle. Šnicle pobiberite i posolite, umačite ih u jogurt i uvaljajte u smesu od trapista. Vatrostalnu posudu premažite uljem, složite šnicle i prelite ih preostalim jogurtom i smesom od trapista pa ih prekrijte folijom. Pecite u rerni na 200 stepeni dvadeset minuta. Skinite foliju i ostavite šnicle u rerni dok ne porumene.
Teletina u belom sosu
Odličan izbor za posluženje kada vam gosti dođu u posetu
Sastojci za 4 osobe
četiri teleće šnicle
dve glavice crnog luka
pet kašika brašna
100 ml kisele pavlake „Moja Kravica“
so
začin C
biber
voda
Propržite sitno iseckan luk. Brašno stavite u tanjir, posolite ga, dodajte biber i sve izmešajte. Zagrejte ulje u tiganju, svaki komad mesa uvaljajte u brašno i stavite da se prži. Meso prebacite u tiganj sa lukom. Dodajte još malo soli a vode toliko da meso bude potopljeno. Poklopite tiganj i ostavite ga na tihoj vatri dvadeset minuta. Pred kraj dodajte pavlaku i ostavite na ringli još deset minuta.
Pročitajte još
Sin Peđe Stojakovića tema dana, šokantna odluka mladog Andreja, svi se nadaju da nije istina
Sin Peđe Stojakovića šokirao, svi se nadaju da ovo nije istina
15/03/2025
Saznajte višeNeočekivano! Veljko Ražnatović rekao kraj
Veljko Ražnatović doneo neočekivanu odluku
14/03/2025
Saznajte višeKad ju je prvi put video imala je 15 godina: Sudbinski susret Dženi i Uroša
Ljubavna priča Uroša Jovčića i Dženi Martin traje godinama
14/03/2025
Saznajte višeVlado Georgiev objavio lekarski izveštaj, pa otkrio dugo skrivanu tajnu
Pravo ime Vlade Georgieva malo ko zna
14/03/2025
Saznajte više26 godina je prošlo kao tren: Ovako su Kristina i Sergej izgledali na venčanju
Sergej Ćetković u srećnom je braku dve i po decenije
14/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)