Mira Furlan: Ne znam kome pripadam, svuda sam autsajder

Mira Furlan: Ne znam kome pripadam, svuda sam autsajder

Autor: | 27/09/2010

0

Legendarna glumica Mira Furlan, koja je ponovo veoma angažovana na eks-Ju prostorima, požalila se da veoma teško podnosi razdvojenost od supruga, reditelja Gorana Gajića, i sina Marka. Za ulogu Delen u TV hitu „Vavilon 5" tvrdi da joj je omogućila da opstane u Americi, u koju je emigrirala devedesetih godina, i poručuje da danas zapravo ne zna gde je njen dom - ovde ili „preko bare".

- Osećaj doma se relativizuje u našem emigrantskom slučaju jer kao da smo kod kuće i tamo i ovde, a nismo u stvari nigde u svom domu. To nije samo moj osećaj, već je to emigrantski kliše. Tamo nikada nećeš pripadati, a ovde više ne pripadaš. Osim ako ovde nikada nisi pripadao, što je moj slučaj. Zapravo, uvek sam se osećala kao autsajder. U toj poziciji uvek ima neke lične slobode, kada se osećaš da ne pripadaš negde - rekla je Mira za portal net.hr.
Iako joj je kontinuitet u dobijanju uloga veoma bitan, sve teže podnosi razdvojenost od supruga Gorana i sina Marka.
- Kada sam snimala film „Turneja", a moj suprug režirao TV seriju „Vratiće se rode", bila sam u porodičnoj poziciji koja je bila potpuno izluđujuća. Slično je bilo i dok sam snimala seriju „Izgubljeni" i stalno boravila na Havajima. Moja osnovna „funkcija" u životu je da budem mama svom detetu, kome sam potrebna. Čak sam odbila ponudu da igram Kleopatru u jednoj predstavi, ali čovek je spreman da žrtvuje mnoge stvari zarad porodice. To s godinama postaje lakše, jer glumačka ambicija malo splasne, a neke druge stvari postanu važnije - rekla je glumica.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: mira furlan