4 načina kako da započnete dan čili i veseli

 vesela-djevojka-320x200

Marko Aurelije je jednom napisao: Kada se probudite, razmislite o tome kakvu privilegiju imate da budete živi-da dišete, mislite, uživate i volite. Ovaj filozof je imao pravo, ali kada se oglasi alarm u šest ujutru, teško da možete da se fokusirate na divote koje vam svaki dan pruža. Moć je u našim mislima i reči koje govorimo sebi mogu da utiču na to kakav će nam biti ostatak dana. Probajte sledeće savete i neka vam svaki dan bude nasmejan.

1) MENTALNO RAŠČLANITE SVOJE OBAVEZE

Imate rok za izvršenje nekog projekta? Nadate se da ćete danas biti uspešni na sastanku?
Razmišljajte o tome čim se probudite, jer istraživanja pokazuju da postavljanje ciljeva za ostatak dana čini čuda po raspoloženje.
Ne samo što ćete mentalno popisati sve obaveze, nego ćete se osećati i puni energije i elana. Nije loše za početak dana…

2) SETITE SE ZBOG ČEGA STE SVE ZAHVALNI

Nije tajna da zahvalnost ima veliki uticaj na sreću. Zato, sledeći put kada se probudite setite se zašto ste sve zahvalni. Ne samo da ćete raspoloženo ustati iz kreveta, već ćete smanjiti stres pre odlaska na posao. Život je pun problema koje je potrebno rešiti i često smo pod stresom, a zahvalnost raspršuje stres kao balon od sapunice.

3) VIZUALIZUJTE SVOJE VOLJENE

Ako se probudite mrzovoljni, setite se voljenih ljudi. U jednoj studiji otkriveno je da ako razmišljate na dragu osobu, bila to vaša majka ili partner, osećaćete se bolje i oslobodićete se negativnih misli. Takođe, otkriveno je da razmišljanje o lepim uspomenama koje imate sa tim ljudima mogu pozitivno da utiču na vas bar mesec dana unapred. Dakle, lepe uspomene = lepe misli i osećanja.

4) NE RAZMIŠLJAJTE NI O ČEMU

Kada ste poslednji put uživali u potpunoj tišini? Ako ne umete da se povežete sa tišinom, morate da naučite da se fokusirate. Ovo je vrlo terapeutski način da započnete dan. Ako vam deluje da ne možete da sedie u tišini, jer morate da nahranite decu ili vaš muž voli da gleda jutarnji program, probajte da sedite sa njima, ali u tišini. Zato, počnite već od jutra da se pripremate za osvajanje dana tako što ćete izdvojiti nekoliko trenutaka u tišini samo za sebe.

Izvor: zena.blic.rs

Više o temama: