Dubravka Negre: Beogradski dom jedne od najuspešnijih žena regiona

Dubravka Negre: Beogradski dom jedne od najuspešnijih žena regiona

02/09/2018

0

Direktorka kancelarije “Evropske investicione banke” za Zapadni Balkan otvara vrata svog otmenog doma u kome se u svakom trenutku može čuti nekoliko jezika

Kada je pre dve godine imenovana za direktora kancelarije „Evropske investicione banke“ za Zapadni Balkan, Dubravka Negre bila je jedina žena na čelu neke međunarodne finansijske organizacije u Srbiji. Za kratko vreme ostvarila je vrhunske rezultate i opravdala poklonjeno poverenje, a interesantno je da je sa ovom značajnom institucijom na neki način bila povezana mnogo pre nego što je počela da radi za nju. Naime, rođena je u beogradskoj bolnici „Dragiša Mišović“, čiju bi modernizaciju „EIB“ uskoro trebalo da pomogne.

Životna priča mlade Beograđanke mnogima deluje nestvarno. S razlogom. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu, magistrirala finansije i menadžment u Milanu i Los Anđelesu, a ubrzo posle toga počela je da radi za najveću finansijsku organizaciju na svetu. Pored ogromne odgovornosti, neprestanih poslovnih izazova i čestih putovanja, uspeva da održi savršenu harmoniju u porodičnom životu što, mora se priznati, nije nimalo lako kada imate četvoro dece.

U Dubravkinom domu, smeštenom u najlepšem delu Beograda, dočekali su nas ne samo prisna atmosfera i srdačnost već i nekoliko jezika koje govore najmlađi članovi velike kosmopolitske porodice. Uz impresivan pogled na zeleni Košutnjak i zalazak sunca, veseli dečji smeh preplitao se sa rečima na francuskom, engleskom, srpskom... Isadora, Maša i Duška strpljivo su čekale svoj red za šminkanje, nasmejane i dobro raspoložene, a mali Milan nas je šarmirao džentlmenskim manirima koje je nasledio od oca Kristofa, nekad vrsnog ragbiste i triatlonca poreklom iz istorijske francuske oblasti Langdok. Ambijent koji dele odiše toplinom i na prvi pogled možda ne biste zaključili da je stub kuće jedna od najuspešnijih poslovnih žena na ovim prostorima.

 

Intervju sa Dubravkom Negre pročitajte u novom broju magazina Hello! koji je u prodaji od 31. avgusta.

 

Snežana Ilić/M G Luka Šarac
Tagovi: Dubravka Negre