Romana Panić i dalje čeka svog princa: Svašta mi je prolazilo kroz glavu ali ne i da se ubijem

Romana Panić i dalje čeka svog princa: Svašta mi je prolazilo kroz glavu ali ne i da se ubijem

Autor: | 10/09/2016

0

Da je put uspeha često posut trnjem pevačica Romana Panić uverila se mnogo puta do sada.

Dužu medijsku pauzu prekinula je početkom leta kada je objavila duetsku pesmu “Bolje ovako” sa kolegom Dejanom Matićem.

Međutim, priča o nesuđenoj ljubavi o kojoj pesma govori ostala je u senci pompeznih naslova o navodnoj pevačicinoj nameri da sebi oduzme život.

Iznenađena i potresena pisanjima pojedinih medija, poznata Banjalučanka odlučila je da demantuje ove navode.

Za magazin “Hello!” govori o pravoj pozadini intrigantne priče, dok ističe da se u životu uvek hrabro suočavala sa svim svojim demonima.

- Nikada nisam izjavila da sam htela da se ubijem. Rekla sam da mi je bilo strašno kada mi je sa petnaest godina saopštena dijagnoza, stajala sam na prozoru bolnice i kroz glavu mi je prolazilo svašta, ali ni u jednom trenutku nisam pomišljala na najgore. Naprotiv, tog momenta odlučila sam da ću da pobedim, shvatila sam to kao životno iskušenje i uhvatila se u koštac s tim. Još tada sam odlučila da ću biti jača od bolesti, što je vreme i pokazalo. Za dvadeset šest godina života sa dijagnozom dijabetesa tipa jedan nemam nikakve komplikacije, nikakvo vitalno oštećenje i moji nalazi su savršeni. Ponosna sam zbog toga i to je ono što želim da ljudi znaju, da sa tim može normalno da se živi. Postoji ideja da otvorim centar koji će se, s jedne strane, baviti humanitarnim radom, kao i prenošenjem mog iskustva, s ciljem da mladim ljudima pomognemo da sruše mnoge predrasude koje vladaju o ovoj bolesti. Moraju da shvate da se sa psihom i verom može pobediti svaka komplikacija u životu, svakako i zdravstvena - u dahu počinje razgovor atraktivna pevačica.

Da loše vesti nikada ne putuju same potvrđuje najnovije dešavanje u emotivnom životu četrdesetjednogodišnje pevačice, koja otkriva da je nedavno okončala vezu koju je uspešno skrivala od očiju javnosti.

- Mnoge stvari koje sam opevala u svojim pesmama meni su se dogodile, pogotovo kada sam pevala o raskidu. Zbog toga sam bila skeptična u vezi sa snimanjem pesme “Bolje ovako”, koja priča tužnu ljubavnu priču. Međutim, desilo se ono čega sam se pribojavala. Kada se pesma pojavila, bila sam emotivno ispunjena, ali se ubrzo desio krah. Ispostavilo se da je stvarno “Bolje ovako” - otkriva Panićeva, ne želeći da iznosi više detalja o višemesečnoj romansi sa partnerom koji nije poznat javnosti, koju su okončali ovog leta.

S obzirom na to da nikako ne uspeva da pronađe emotivni mir i stabilnost, poslednjih godina posvetila se traženju uzroka tome.

- Shvatila sam da sve što vam se desi tako i treba da bude, vreme pokaže da si samo sklonjen od nečega što u budućnosti može da bude gore od trenutnog dešavanja. U to sam ubeđena. Poslednjih deset godina i u privatnom i poslovnom segmentu doživela sam razne turbulencije. Dešavale su mi se mnoge vrtoglave situacije i neverovatni spletovi okolnosti i na tome sam najviše radila u proteklom periodu. Nije lako da čovek prihvati da je tako, to je velika borba u vama. Verujete da ćete to da pobedite, ali shvatite da ne možete sami da se izborite sa tim. Bilo je mnogo iskušenja i nelogičnih situacija i želela sam da nađem odgovor na ta pitanja.


Dok analizira uzroke brojnih emotivnih razočaranja koje nalazi u sebi, kao i u suprotnom polu, na početku pete decenije odlučnije nego ikada ne pristaje na komporimise i strpljivo čeka svog princa.

- Iskrenost i emotivnost više su mi odnele nego donele. S druge strane, smatram da sam srećna što sam drugačija. To je moj put i verujem da isfoliranost i pokvarenost na duge staze ne pobeđuju. Dobro na kraju uvek nadvlada zlo. Ono što je mene poslednjih godina povređivalo i sa čim se često susrećem, verujem kao mnoge žene, jesu muškarci koji se plaše emocija. Ne postoje više vitezovi, samo uplašeni muškarci. Bar su to moja iskustva. Svaka žena koja ima stav, karakter, mišljenje i emociju često je zbog toga sama, jer je vrlo malo muškaraca koji sa tim mogu da se nose - kaže Romana i objašnjava zbog čega joj je kod emotivnog partnera osnovni kriterijum njegov profesionalni uspeh.

- Ostvarenost muškarca definitivno je afrodizijak. Ne mogu da budem sa nekim ko ne može da mi parira u svakom pogledu. Smatram da je to potpuno normalno kada već sami izgradite nešto. Muškarac to mora da isprati, na kraju, da bi se i on osećao dobro kraj mene. Ne tražim starijeg i situiranog muškarca, kako su pojedini mediji pisali, godine i materijalno bogatstvo nisu presudni, samo želim nekoga ko može da me podrži u svakom smislu te reči - tvrdi atraktivna brineta i otkriva da je prevazišla strah od toga da se neće ostvariti kao majka.

- Smatram da je to nešto što ne možeš da kontrolišeš i nikada ne bih igrala na kartu “po svaku cenu”. Nisam sebična u tom pogledu i verujem da će se desiti ako treba da se desi. Ako se i ne desi, verovatno nije ni trebalo. Ništa se u životu ne mora, zato ne osećam nikakav strah ni pritisak, samo veru da će tako biti. Nisam više opterećena time da li ću biti majka ili ne, taj period je iza mene, mada duboko u sebi verujem da hoću. Nosim puno ljubavi u sebi i želim da imam naslednika ili naslednicu kojoj ću je pokloniti. Konačno sam prihvatila sebe kakvu jesam. Ja sam borbeni Ovan i tek sada uviđam da sam dosta stvari u svojim tridesetim bukvalno doživljavala kao neku unutrašnju borbu. Posle mnogo pročitanih knjiga i rada na sebi, shvatila sam da ni sa čim ne treba da se boriš, već da prihvatiš stvari kakve jesu. To je prvi korak ka nekom pomaku u životu. Naravno, to nije nimalo lako. Svi mi imamo neke unutrašnje borbe, ali ne treba zavaravati sebe. Ja sam konačno u tome uspela i osećam se sjajno - pozitivnim tonom priča pevačica i dodaje da je opraštanje izvor njenog mira.

- Svakog dana se trudim da opraštam. Mislim da je to jedina prava samoodbrana. To objašnjava i svaka religija i vera, da vam oproštaj donosi apsolutni mir. Nije lako, ali se trudim. Naravno, oprostiti ne znači zaboraviti, jer onda ništa niste naučili. Međutim, ja često umem da zaboravim, ali čovek se uči dok je živ. Svako doba donosi nova saznanja, tako da me to više ne brine. Sada sam smirena, moj život je u mojim rukama i spremna sam za sve lepo što me tek čeka - u optimističnom tonu završava Romana.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Andreja Damnjanović
Tagovi: romana panić