Napunili ste tridesetu – izbacite ovo iz svog nesesera!

izbacite ovo iz svog nesesera

Kada pređete tridesetu, dermatolozi savetuju, da promenite način čišćenja i šminkanja lica koji ste godinama primenjivali i da neke proizvode izbacite iz svog nesesera

Kada prođete tridesete i uđete u četrdesete godine, koža vašeg tela proizvodi manje količine lipida. To dovodi po toga da ona postaje dosta suvlja i pod prstima gruba. Nije tajna da suvo lice traži jaču hidrataciju, pojavljuju se sitne bore i linije koje zahtevaju i drugačiji arsenal šminke. To znači da puder ili sredstvo za pranje lica koje ste godinama koristili odjednom može da smeta vašem licu.

Svetski dermatolozi, kao i profesionalni šminkeri, preporučuju da se pojedini kozmetički proizvodi izbace iz upotrebe u tom periodu.

izbacite ovo iz svog nesesera

Sredstva za čišćenje koja prave mnogo pene

Pranje lica proizvodima koji dosta pene uklanja esencijalne hranjive sastojke kože, što doprinosi nastanku suve kože, a vremenom dovodi i do smanjene elastičnosti. Ovi proizvodi bogati su sufaktantima, molekulima koje eliminišu nečistoće lica, ali istovremeno uklanjaju ulja i masti sa kože koja su odgovorna za njen gladak izgled.

Zamenite pene mlekom, balzamom ili nekim drugim kremastim proizvodom za čišćenje.

Grubi piling

Koža koja stari veoma je osetljiva što znači da ne može da podnese grub i oštar piling. Obnavljanje ćelija kože u dvadesetim godinama dešava se na svakih dvadeset i osam dana. Međutim, u kasnim tridesetim i u četrdesetim, za ovaj proces je potrebno više od četrdeset dana.

Kako bi koža izgledala svežije, birajte maske, sredstva za pranje lica ili serume koji sadrže nežne hemijske eksfolijante, kao što su voćni enzimi.

Trikovi za lepše nanošenje pudera tokom hladnih dana

izbacite ovo iz svog nesesera

Tonik za lice na bazi alkohola

Većina tonika za lice je na bazi alkohola i koristi se za masnu kožu koja je sklona pojavi akni. Oni, međutim kožu lišavaju prirodnih masti i ulja, a usled čega normalna koža postaje suva. Kako starite koža lakše gubi hidrataciju. Zbog toga bi trebalo posle pranja i čišćenja kože da koristite gel za negu lica koji sadrži hijaluronsku kiselinu.

Koristite tonike koji ne sadrža alkohol, koža će vam biti zahvalna i čista.

Izbacite iz svog nesesera – Teški korektori

Koža oko očiju postaje sve delikatnija i tanja, ako je korektor za prekrivanje podočnjaka “pretežak”, onda će imati kontraefekat. Kremasti ili tečni korektor odlična su opcija, jer koža nakon njihovog nanošenja neće izgledati suvo i brašnjavo.

izbacite ovo iz svog nesesera

Svetlucavo rumenilo

Rumenila koja svetlucaju mogu se smestiti u sitnim borama, što svakako ne želite. Umesto da ih sakrijete vi ćete ih istaći. Mnogo je bolje da koristite polu – mat rumenila. Najbolje je da ga nanesete na najvišu tačku jagodice što će stvoriti mladalački izgled jer će podići lice.

Izbacite iz svog nesesera – Mat puder u prahu

Ovaj proizvod ima tendenciju da se zadržava u svim porama, neravninama i sitnim borama na koži. Puder za snažnu prekrivenost i mat efekat može da izgleda previse brašnjavo na koži koja je u poznim tridesetim i na početku četrdesetih.

izbacite ovo iz svog nesesera

Alternativa za lepši izgled je providni puder koji sprečava zadržavanja na mestima koja, zapravo, želite da prikrijete.

 

hellomagazin.rsguliver/getty

Više o temama: