Letnja frizura idealna za one koji žele nešto kratko, ali ne prekratko

Mnogima je leto godišnje doba u kojem se odlučuju na radikalne rezove, barem kada je u pitanju kosa, jer nema boljeg vremena za sklanjanje kose s leđa od leta i letnjih vrućina.

Za one koji su posebno vezani za svoje duge kose ovaj potez je poprilično hrabar, međutim postoje frizure koje ga olakšavaju, a jedna od njih je bob dužine do ključne kosti, jer je idealna letnja frizura za sve koji žele nešto kratko, ali ipak ne prekratko.

Razlika između klasičnog boba i boba dužine do ključne kosti je ta da je prvi uvek iznad ramena.

View this post on Instagram

@juliaroberts ❤️ new ✂️#sergenormant

A post shared by Serge Normant (@sergenormant) on

Ova frizura veliki je hit i među holivudskom elitom pa su mnoge zvezde u poslednje vreme skratile svoju kosu upravo na ovu dužinu. Frizer slavnih, Hari Džoš, rekao je kako je veliki plus ove frizure činjenica da ćete kosu i dalje moći da vežete u rep. On će biti nešto kraći, ali biće moguć, a mogućnost vezivanja kose u rep mnogima je jako bitna u letnjim mesecima, piše zadovoljna.hr

Osim što je duža od klasičnog boba, ova frizura je i slojevitija, a vrhovi su “mekši” i celom izgledu daju dodatnu dozu privlačnosti, umesto krutog izgleda koji donosi bob u stilu Ane Vintur.

Uz pomoć sea salt spreja ili malo pene možete dobiti nestašne talase, rep možete ukrasiti lepom maramom, zanimljivom kopčom ili sve dignuti u nestašnu punđicu.

Bilo da vam je kosa ravna ili talasasta super će izgledati u dužini do ključne kosti, a prilikom šišanja je bitno napraviti teksturu u vrhovima kako bi ona što mekše i prirodnije padala.

 

hellomagazin.rsPhoto by Ayo Ogunseinde on Unsplash

Više o temama: