Mala škola šminkanja Jelene Gavrilović: Nikada ne koristim roze i sivu boju

Mala škola šminkanja Jelene Gavrilović: Nikada ne koristim roze i sivu boju

Autor: | 24/01/2021

0

Jelena Gavrilović - lepota i sve njene tajne 

Ovog januara proslavila je 38. rođendan, ali, što bi rekli u reklami – nema bore da to i dokaže. Međutim, Jelena Gavrilović uvek naglašava da zasluge za to ima dugogodišnja, vrlo intenzivna nega lica. Kaže da je u vreme kad je bila tinejdžerka, zbog visine i oštrih crta lica, izgledalo da je bar deceniju starija, ali da je sjajno što je skoro isto izgledala i kad je ušla u tridesete. Njeno zlatno pravilo glasi da haljinu, cipele ili tašnu možeš da kupiš i kad si mlad i u zrelom dobu, ali kožu ne možeš, pa je zato najpametnije ulagati u nju.

‒ Mi, glumci, ne možemo da menjamo lični opis jer ćemo izgubiti ekspresiju, ali možemo da se negujemo – objašnjava glumica koju trenutno gledamo u američkoj seri „Predstraža“.

‒ Hemijski pilinzi, PRP, laseri... Ni sama ne znam koje sam sve tretmane probala, ali znam da postoji trenutak kada oni više neće biti dovoljni. Stalno navodim primer Dženifer Lopez ili Monike Beluči, koje izgledaju fantastično. Sve što su radile na licu napravljeno je toliko suptilno da deluju prirodno. Sve može, samo treba imati odličnog plastičnog hirurga i dermatologa, nekoga ko prati tvoje lice i daje savete u vezi sa negom i izborom preparata. Budući da je tržište preplavljeno ponudama, posebno je važno znati izabrati najstručnije ljude, koji rade najsavremenijim metodama. Ja imam svoj tim, koji o meni brine na pravi način.

Pročitajte: Jelena Gavrilović otvorila dušu - Iza sebe ostavljam izuzetno težak period života

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Jelena Gavrilovic (@jelenagavrilovicofficial)

Šta od šminke uvek imate na licu kad izlazite iz kuće?

- Privatno se retko šminkam, a kada to i uradim sve se svede na „BB“ ili „CC“ kremu, naravno sa zaštitnim faktorom, i malo maskare. Ukoliko prilika zahteva, kompletno se sredim, jer u tome uživam. U vreme karantina, da bih razveselila i sebe i žene na „Instagramu“, počela sam da pravim “lajvove” o mejkapu, a među sagovornicima su mi bila i ozbiljna imena iz te oblasti. Ideja je bila ‒ ako zbog korone ne možemo da odemo kod šminkera, hajde da naučimo da to što bolje uradimo same. Glumica inače mora da zna kako da se sama našminka, jer može da se nađe u raznim situacijama. Trudim se da svi proizvodi budu kvalitetni, pa devojkama uvek savetujem da najviše što mogu odvoje za puder.

Šta ste sve naučili u šminkernicama?

‒ Jedna od prvih važnih stvari bila je da ne treba da koristim roze i sivu boju, jer ne odgovaraju mom licu. Volim svedenu, aristokratsku šminku, koju nazivaju i francuskom. To je malo ajlajnera, maskara i crveni karmin, ili „beauty nude“. Mejkap služi da žena izgleda lepše, a ne da sve budemo iste. Ponekad, kada uđem u kafić, imam utisak da je za svakim stolom ista devojka. Upravo su nesavršenosti ono što nas čini posebnim.

Jelena Gavrilović - Lepota u nekoliko važnih koraka 

Pomenuli ste da roze i siva nisu za vas. Koje boje jesu?

‒ Odgovaraju mi zemljani tonovi, a najvažnije je što sam na vreme shvatila da mi previše šminke ne stoji dobro. Tada mi crte lica izgledaju oštrije i može se desiti da sebi ličim na Kruelu de Vil. Da bih sa intenzivnom šminkom dobro izgledala, treba da je nanese vešt majstor.

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Jelena Gavrilovic (@jelenagavrilovicofficial)

Pre nekoliko godina rekli ste da je važno da pred spavanje dobro očešljate kosu i ispletete kiku, jer se tako ne uništava tokom noći. Da li to još radite?

‒ Tokom noći, dok se okrećemo, dolazi do trenja kose o jastučnicu, a rezultat je lomljenje, pogotovo ako je farbana. Da se to ne bi desilo, jednostavno je upletite u kikicu i gotovo. Pre dva meseca skratila sam kosu koja je bila preduga. Napokon je „prodisala“. Moramo da se menjamo, jer je dosadno kad smo stalno isti.

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Nebojša Babić; Instagram

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti