Hari Varešanović za "Hello!": Živa istina je da me otac ukrao iz porodilišta, neka deca su tada umrla

Hari Varešanović za "Hello!": Živa istina je da me otac ukrao iz porodilišta, neka deca su tada umrla

Autor: | 22/01/2021

0

Hari Varešanović uz rođendansku tortu evocira uspomene iz uzbudljivog života i otkriva zbog čega sebe nikad nije smatrao zavodnikom

Godina po godina, pesma po pesma... Od prve koju je objavio pod svojim imenom, „Poletjela golubica sa Baščaršije“, do aktuelne „Ja sam sam što nemam tebe“ prošlo je više od četiri decenije. U međuvremenu bend “Hari Mata Hari” žario je i palio top-listama bivše Jugoslavije, ostavivši hitove koji se i danas slušaju: “Strah me da te volim”, „Otkud ti ko sudbina“, „Kad dođe oktobar“, “Volio bih da te ne volim”... Prošle srede popularnom muzičaru mnogi su na društvenim mrežama otpevali „happy birthday“, jer je tog dana proslavio šezdeseti rođendan. Dok smo zajedno palili svećice na rođendanskoj torti pitali smo ga kako mu zvuči kada se izgovori “šezdeset godina”.

‒ Odjednom šezdeset! Bile su lepe, bile su pune muzike. Najvažnije je da te svoje godine živiš kao srećan čovek. Ništa spektakularno ne želim da se desi, već da nastavim da „čvrsto držim volan i vozim ovim putem“.

Pročitajte: Hari Varešanović iskreno - Tek kada sam postao deda shvatio sam šta znači odgajati dete i igrati se sa njim

foto Boško Karanović

Jubilarni rođendani obično nas navedu da pravimo “međubilanse”. Jeste li to radili?

‒ Bilo je trenutaka kad sam se pitao kako bi bilo da sam se bavio nekim drugim poslom. Zanimljivo je da nikada ni dinar nisam zaradio na neki drugi način, osim od muzike. Sjajno je što živim od onoga što volim da radim, a, s druge strane, pitam se šta bi bilo da sam postao miner, pilot, fudbaler, pekar, rudar... Sigurno da mi je život mogao biti znatno drugačiji.

Ovih dana mnogi portali preneli su vašu izjavu da iz porodilišta niste izašli kao sve bebe, već da vas je otac „ukrao“, što zvuči pomalo filmski.

‒ Živa istina, ali kad otac krade svoje dete, onda je to simpatično.

Ispričali ste da nije bilo grejanja u porodilištu. Zar se te šezdesete godine živelo toliko loše da su se bebe smrzavale?

‒ Slučajno se desilo da s grejanjem nešto nije bilo u redu, a te zime je u Sarajevu bilo izuzetno hladno. Pričalo se čak da su neka deca umrla. Kad je to čula, moja mama je napravila frku. Tata, šta će, donese joj voće u najlon-kesi, a kad je odlazio, u tu kesu je „spakovao“ mene. Istog popodneva i mama je izašla iz porodilišta. (smeh)

Pročitajte: Hari Varešanović - Zbog žena se raspala prva postava “Hari Mata Hari”

foto Boško Karanović

Da li ste nostalgični?

‒ Ako je nostalgija kad čovek misli da mu je pre bilo bolje ili da bi voleo da se vrate stara vremena, onda jesam, veoma. Međutim, kad sve sabereš, danas se živi kvalitetnije. Jede se kvalitetnija hrana, obrazovanje je bolje, deca su vaspitanija...

Što se tiče vaspitanja, mnogi tvrde suprotno.

‒ Zavisi s kakvom decom imate posla, ali moj generalni utisak je da su vaspitanija.

Verovatno ga temeljite na vaspitanju vaše dece?

‒ Oba sina i ćerka perfektno su odgojeni, obrazovani su, a imali su i sreću da nađu divne poslove. Damir i Mak uspešni su informatičari, dok je Nađa lekarka, udata za kolegu. Imaju dvoje dece i žive u Švarcvaldu. Da su njih troje bili u rukama drugačijih majki, ko zna kakvi bi bili, jer dok su oni rasli ja sam „ganjao“ karijeru. Podrazumeva se da nisam bio nebitan, imao sam autoritet i pružao pozitivan primer, jer nije svejedno da li ti je tata cenjen pevač ili kriminalac, a ne može se zanemariti ni finansijska sigurnost.

Hari Varešanović za sebe kaže da nije zavodnik

Vaša generacija zna da ste dugo važili za jednog od najvećih zavodnika na muzičkoj sceni.

‒ Nije istina! Koga sam ja to zaveo? Nekoliko žena sa kojima sam bio. Moje pesme su tog tipa, pa su ih zavodile. Eto, i Džordž Kluni je zavodnik, a oženio se veoma kasno i ne baš kvalitetno.

Zašto mislite da njegov izbor nije dobar?

‒ Ne kažem da on nije zadovoljan, već da ja nisam, kad uporedim s njegovom zavodničkom reputacijom. (smeh) Mogao je da osvoji Moniku Beluči, a nije. Kad se sve sabere, najveći zavodnik je Entoni Kvin, koji je imao mnogo žena, ali nikada nije imao reputaciju kao, na primer, Pol Njumen. Za muškarca je bitno da je šarmantan. Ne mora ni da peva, ni da glumi, ali je važno da zna da laže. (smeh)

Ceo intervju sa Harijem Varešanovićem pronađite u najnovijem broju magazina "HELLO!", koji je u prodaji od 22. januara! 

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Boško Karanović