Miona Marković i Aleksandar Radojičić otkrivaju najveći modni greh suprotnog pola

Miona Marković i Aleksandar Radojičić otkrivaju najveći modni greh suprotnog pola

Autor: | 21/01/2021

0

Miona Marković i Aleksandar Radojičić o tajnama savršenog stajlinga, desenima koji dominiraju u njihovim ormarima i omiljenim zimskim komadima

Prošle godine nije bilo filmskih festivala i premijera, pa su, samim tim, izostale i glamurozne šetnje crvenim tepihom. Zato smo poželeli da vas u novogodišnjem editorijalu podsetimo kako je sve to izgledalo u ne tako davnoj prošlosti. Kada je trebalo odlučiti ko će biti zvezde našeg modnog filma, nismo dugo razmišljali. Miona Marković i Aleksandar Radojičić ne samo da odlično izgledaju već su i veoma aktuelni, pošto ih ovih dana možemo videti u drugoj sezoni serije „Žigosani u reketu“.

Kada ste izgledali najglamuroznije?

Aleksandar: Uglavnom na premijerama filmova u „Sava centru“, jer su to za mene najsvečaniji događaji. Volim kad imam priliku da obučem odelo, što se baš ne dešava često. A odelo biram tako da budem srećan što baš njega nosim u tom trenutku.

Miona: Upravo kada radim modne editorijale. Često i likovi koje tumačim, kad su u svakodnevnim kombinacijama, izgledaju glamuroznije od mojih najglamuroznijih privatnih izdanja. (smeh) Jedan od razloga što volim svoj posao je i to što imam priliku da me sređuju profesionalci, a ja se zaista radujem kad sam ispred kamere i kad sve lepo izgleda.

Pročitajte: Aleksandar Radojičić zbog ćerke prelomio - Dosta je!

foto: Luka Šarac

Šta vam je, kad je o odeći reč, najvažnije da bude baš onakvo kakvo želite?

Aleksandar: Dok sam bio mlađi to su bile patike, pogotovo što nisam mogao često da ih kupujem. Morale su da budu baš onakve kakve sam hteo, jer sam znao da ću ih nositi sledećih godinu dana. Sada cenim kvalitetne komade odeće, koji će biti prikladni za različite prilike. Nije mi važna marka, mada sam svestan da dobra kožna jakna mora da košta, a i da traje. Slično je sa svečanim cipelama ili kaputom, koji se ne nose svakog dana. Takve stvari moraju da idu uz mene ili bar da ja imam osećaj da idu.

Miona: Haljine me ili očaraju ili razočaraju. Kad njih kupujem, nema mnogo premišljanja.

Koje detalje najviše volite?

Miona: Nakit. Retko ćete me videti bez minđuša i prstena.

Nosite li komade domaćih dizajnera?

Aleksandar: Na premijere, a i druge svečane događaje, uglavnom sam išao u odelima Boška Jakovljevića.

Miona: O, da! Tek sada ulazim u svet naših kreatora. Draže mi je da nosim nešto autentično nego da obilazim tržne centre u kojima su i radnje i odeća isti kao u Švedskoj ili Bugarskoj.

Pročitajte: Miona Marković - Ako smatrate da je nešto bilo sudbinski, sami ste mu dali taj značaj

foto: Luka Šarac

Kupujete li odeću preko interneta ili važi pravilo "ništa bez probanja"?

Miona: Pod uticajem korone počela sam da naručujem stvari. Hrabro "šaltujem" konfekcijske brojeve, pa ako prođe ‒ prošlo je. (smeh)

Aleksandar: Jednom sam kupio trenerku, koju sam obukao samo kad sam je probao. Možda još nisam uspeo da se snađem u onlajn kupovini, ali "ništa bez probanja".

Miona Marković i Aleksandar Radojičić otkrivaju koja boja, desen ili stil dominiraju u njihovim ormarima

Pristajete li i da se malo smrznete da biste izgledali onako kako ste zamislili?

Aleksandar: U svakodnevnim prilikama ne, ali ako sam zamislio kako ću da izgledam u nekoj važnoj prilici, a napolju je hladnije nego što sam očekivao, spreman sam i da malo trpim. To važi i kad su ovakva slikanja. (smeh)

Miona: Napolju se ne bih smrzavala, ali do taksija može. Kad je dobro đuskanje, sve je drugačije jer se brzo zagreješ.

Kad neki stil postane dominantan, da li kupujete stvari u tom trendu ili ih bojkotujete da ne biste izgledali kao svi?

Aleksandar: Nešto što svi nose izgubi draž. Volim specifične stvari, ponekad i previše, što ne znači da sam uvek pogađao kad sam ih birao.

Miona: Podsvesno verovatno to činim, jer kad vidim nešto lepo na nekoj devojci, poželim da i ja imam isto. Nikada ne bih kupila nešto samo zbog trenda, već isključivo zato što mi se dopada.

foto: Luka Šarac

Da li neka boja, desen ili stil dominira u vašim ormaru?

Aleksandar: Trenutno maslinastozelena i crna.

Miona: Šarena odeća, zemljane boje, “gipsy” stil, duboke farmerke, krop-topovi, dugačke damske haljine... Baš svašta.

Šta je, po vašem mišljenju, najveći modni greh suprotnog pola?

Miona: Ne podnosim uske farmerke na muškarcima, a još više iscepane muške farmerke.

Aleksandar: Mnogo toga mi nije jasno jer su žene spremne da se zbog mode leti skuvaju i zimi smrznu, a da istovremeno govore kako im nije ni hladno, ni vruće. Nekad mi ih čak bude žao. Ne volim da sudim o nekom na osnovu oblačenja jer ne bih voleo da drugi procenjuju moje odevanje. Neka ljudi biraju ono što im se sviđa. Ipak, ne dopada mi se kad vidim da žene pošto-poto nose nešto samo zato što je in. No, sasvim je u redu ako oblače ono što njima odgovara, pa makar meni delovalo čudno.

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Luka Šarac