Tragedija koja je obeležila život Rodžera Federera, suze u očima slavnog tenisera (video)

Tragedija koja je obeležila život Rodžera Federera, suze u očima slavnog tenisera (video)

Autor: | 10/01/2021

0

Život Rodžera Federera obeležila je velika tragedija, a slavni teniser i posle mnogo godina sa suzama u očima prića o svemu. Naime, pre tačno 18 godina dogodila se tragedija koja je zauvek obeležila život slavnog tenisera. Na spomen svog tragično preminulog trenera Piter Kartera, Rodžer i dan danas ne može da zaustavi suze. Ovaj Australijanac oblikovao je karijeru Švajcarca na startu. On je najzaslužniji što je Rodžer od nervoznog i nesigurnog momka postao nepobediva mašina.

Pročitajte: Život Rodžera Federera - Njegova žena, deca i cela porodična pozadina predstavljaju bazu podrške

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Roger G Federer (@roger_g_federer)

Za bekhend kom se divi teniski svet zaslužan je upravo Karter. On je nagovorio Rodžera da umesto dvoručnog igra jednoručni, navodi "Kurir Sport". Nažalost, njihova saradnja prekinuta je na samom usponu Federera ka vrhu, saobraćajnom nesrećom koja je veoma potresla tenisera 2002. godine.

A koliko ga i posle mnogo godina boli to što Pitera više nema dokaz je i inervju za CNN u kojem se Švajcarac iskreno rasplakao kada mu je novinarka postavila pitanje vezano za njegovog nekadašnjeg trenera.

- Piter je bio jako bitna osoba u mom životu, on me je naučio svemu. Zbog njega sam bio igrač kakav sam sada. Koliko mi samo fali. Nadam se da bi bio ponosan sa sve što sam postigao - rekao je Federer i zaplakao pred kamerama.

Pročitajte: Proći će gore od Novaka - Usred pandemije Federer jednim potezom razbesneo javnost, pljušte kritike

Federer je za Piterovo smrt saznao tokom turnira u Torontu. Bio je potpuno slomljen.

- Nikada nisam bio toliko uznemiren. Izleteo sam iz hotela i počeo da plačem i vrištim. Nije hteo da budem neostvaren talenat. Kada je umro, to je za mene bio poziv, počeo sam da treniram još jače i jače - otkrio je u intervjuu Federer.

Piterova supruga Silvija dugo se borila sa opakom bolešću, a kada je uspela da pobedi rak suprug je hteo da to proslave na poseban način. Odlučili su da odu na jedno romantično putovanje, a Federer im je pomogao u izboru. Preporučio je Južnoafričku Republiku. Par je jedan dan krenuo u obilazak nacionalnog parka u Johanesburgu i tada se dogodila tragedija. Njihov džip je probio ogradu mosta i pao u reku. Karter je na mestu poginuo.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Journaliste tennistique 🎾 (@clemrf24)

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Marcelo Endelli/Getty Images via Guliver

Pročitajte još