„Frajle“ započinju godinu novim spotom i božićnim koncertom

„Frajle“ započinju godinu novim spotom i božićnim koncertom

Autor: | 02/01/2021

0

Da je epidemiološka slika sveta drugačija, Novu godinu dočekale bi na nekom trgu, odbrojavajući zajedno sa prisutnima sekunde do početka treće decenije ovog veka. Ali, pošto nije bilo ni dočeka ni slavlja, „Frajle“ su odlučile da nam za praznike poklone novi spot i pesmu, pa smo tako prvog dana 2021. čuli, i videli, obradu velikog hita Zdravka Čolića – „Jedina“. Legendarni pevač nije krio oduševljenje kada su ga pre tri godine iznenadile otpevavši mu upravo ovu pesmu u emisiji u kojoj su zajedno gostovali. „Jedina“ je, ujedno, i uvod u nastavak albuma „Obraduj me“, koji pripremaju zajedno sa knjigom avantura „Dnevnik četiri Frajle“.

Pročitajte: “The Frajle” prkose pandemiji - Publiku obradovale spotom za novu pesmu

A dok se to sve ne dogodi, vesele Novosađanke zabavljaju nas preko društvenih mreža. U godini koju bismo svi najradije zaboravili trudile su se da nam malo olakšaju svakodnevicu uz koncerte „na daljinu“ i direktno ispunjavanje muzičkih želja. Atmosfera je bila toliko dobra, da je „nastupe“ iz dnevne sobe uživo pratilo na desetine hiljada fanova sa raznih meridijana. Socijalna distanca se, dakle, maksimalno poštovala, ali svi su uživali kao da su u pravoj dvorani. Nešto specijalno čeka nas i za Božić.

Naime, nedavno im je stigao poziv od njujorške platforme, koja organizuje ovakve događaje. Brzo su se dogovorili, i jedva čekaju da uđu u onlajn avanturu, prvu u njihovoj karijeri. Koncert će moći da se prati iz svakog kutka sveta, a stream će biti dostupan 24 časa zbog vremenskih zona, što je takođe kuriozitet.

- Nedostajete nam svi. Volele bismo da ste i uživo tu, da vidimo vaša lica i reakcije, da razmenjujemo energiju, ali za sada moramo ovako, na daljinu. Uz najlepše želje u novoj godini, odlučile smo da na naš najradosniji praznik, Božić, podelimo sa vama malo radosti kroz muziku. Pošto još ne možemo da se sretnemo onako kako smo navikli, bar da na ovaj način uđemo u vaše domove i budemo blizu vas – kažu „Frajle“.

Akustični onlajn koncert iz Novog Sada, na kojem će izvoditi uglavnom svoje autorske pesme, ali i neke tradicionalne, biće sličan pravom nastupu. Sve je real time, gledaoci će moći da ostavljaju i komentare u živom programu. Neće, naravno, izostati ni dobra zabava i atmosfera, za koje su Marija, Nataša, Nevena i Jelena takođe vrsni majstori.

Pročitajte: “The Frajle” se spremaju za Ginisovu knjigu rekorda

U normalnim okolnostima, u ovo praznično doba godine konstantno su na putu po celom regionu.

- Sada nam je nobično što smo kod kuće, a ne u koferu. Desi se da u ovo vreme imamo i po dva koncerta dnevno, često pomislimo kako ćemo same sebe sresti na nekoj pumpi na autoputu... Trenutno nam je, kao i mnogim drugim umetnicima, ceo svet pozornica.

Premijerno i za „Frajle“ i za ove prostore, njihov prvi online koncert zakazan je za Božić, 7. januara od 20h. Više o događaju na zvaničnim društvenim mrežama benda.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Frajle privatna arhiva