Saveti kompanije Wiko: Kako da uštedite energiju baterije na vašem telefonu?

Saveti kompanije Wiko: Kako da uštedite energiju baterije na vašem telefonu?

Autor: | 02/12/2020

0

Autonomija pametnih telefona smatra se glavnim prioritetom kod kupovine, ispred veličine i performansi koje telefon pruža. Ovo su rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija YouGov1 France u 2019. 

Danas je vek trajanja baterije presudan, posebno kod velikih ekrana, brzih procesora i zahtevnih aplikacija dostupnih na najnovijim pametnim telefonima. Na kraju, šta raditi sa naprednom kamerom, bržim procesorom ili ekranom visoke rezolucije, ako je vašem uređaju ponestalo goriva pre zalaska sunca? Uz to, zavisite od svog telefona za mnoge svakodnevne zadatke i aktivnosti. Međutim, često su vam pokrenute aplikacije, servisi ili sistemske aplikacije koje nepotrebno cede bateriju.

Kompanija koja proizvodi mobilne telefone WIKO, sklopila je partnerstvo sa SmartViser-om, priznatom laboratorijom za testiranje, kako bi telefone podvrgli strogim testiranjima, a onda i garantovali najbolju autonomiju na svim WIKO pametnim telefonima.

Kako bismo vam pomogli da dodatno poboljšate upotrebu i produžite vreme između dva punjenja, evo 7 saveta i trikova za uštedu energije baterije

 

  • Isključite pozadinske aplikacije: GPS aplikacije poput Waze i igre sa praćenjem lokacije poput Pokemon Go i dalje su pokrenute nakon što ste ih zatvorili i prave veliko opterećenje za bateriju. Isključite praćenje lokacije za aplikacije koje vam nisu potrebne, tako da vaš uređaj ne radi prekovremeno kako bi pratio vašu lokaciju. 
  • Onemogućite većinu aplikacija koje troše energiju, kada ih ne koristite: Pogledajte podešavanja baterije za aplikacije koje troše nesrazmernu količinu energije ili nepotrebno ažuriraju informacije. Zatim izbrišite, onemogućite ili ograničite pristup i pozadinske funkcije gde je to moguće. Na primer, Facebook aplikacija jedan je od najvećih potrošača baterije. Dakle, bolje mu je pristupiti putem browser-a i postaviti ga kao prečicu na početnom ekranu, ​​zamenjujući aplikaciju. Neke aplikacije imaju i „lakše“ verzije poput Facebook Messenger-a koje koriste manje prostora, podataka i snage.
  •  Koristite WiFi mreže samo kada su dostupne: Vaš uređaj nastavlja da traži dostupne bežične mreže ako su aktivirani Bluetooth i Wi-Fi. Isključite ih ako nisu u upotrebi ili ako ste van dometa, te se pouzdajte u svoj mobilni internet.  Sa druge strane, ako je Wi-Fi dostupan, recimo kod kuće ili u kafiću, to bi trebalo koristiti jer ova mreža troši manje baterije od mobilne. Možete upravljati Bluetoothom i Wi-Fi-jem iz menija za brza podešavanja, tako da je dodatna snaga udaljena samo jedan swipe!

  •  Koristite avionski režim rada: štedite energiju čak i kada zapravo niste u avionu, na primer dok spavate, samo slušate muziku bez potrebe za pozivanjem ili primanjem poziva ili na područjima koje ne pokriva mreža. Ovo će isključiti funkcije koje troše energiju, uključujući Bluetooth i Wi-Fi, što će sprečiti vaš pametni telefon da stalno traži veze i troši energiju.
  • Smanjite osvetljenje ekrana: Vaš ekran je jedan od najvećih krivaca za potrošnju značajne količine energije, posebno prilikom gledanja filmova ili strimovanja. Na primer, noću, ekran ne treba da ima osvetljenje podešeno na 10 da biste u potpunosti uživali u vašoj zabavi. Jednostavno smanjite osvetljenje ekrana iz menija za brza podešavanja.
  • Brže gašenje ekrana - sleep mode: Kako ekran pojede puno energije, zašto biste ga ostavljali uključenim kad ga ne gledate? Jednostavno podesite kraće vreme potrebno da telefon pokrene mirovanje. To umanjuje upotrebu mreže i drugih usluga koje zahtevaju veliku potrošnju resursa dok uređaj miruje.
  • Mod uštede energije: kad je kapacitet baterije na niskom nivou, prebacite se na režim štednje baterije u podešavanjima za uštedu energije i nastavite dalje.

 

Želimo da vas osnažimo da živite punim plućima. Uživajte u moći i slobodi da radite ono što želite, kada želite. Zato vam Wiko poručuje: Let’s POWER-UP.

Wiko je francusko-azijska kompanija bazirana u Marseju, koja proizvodi mobilne telefone već punih 8 godina, i na evropskom tržištu je veoma ozbiljan igrač. Kompanija ističe da želi da bude što je bliže svojim korisnicima, i da im je misija  - demokratizacija tehnologije. To bi značilo da za pristojnu sumu novca možete dobiti telefon odličnog kvaliteta i performansi. 

Tokom 2018. godine WIKO i Tinno udružili su svoje komplementarne veštine kako bi izgradili globalnu priču. Potom je 2019. WIKO ušao u novu eru svog razvoja sa otvaranjem američkog tržišta. Danas je Wiko globalni mobilni brend koji deluje u preko 30 zemalja širom sveta, a pri tom je još uvek vrlo vezan za svoje korene i pokretački duh. To je ono što kompaniju i brend čini jedinstvenim.

 

Više informacija o Wiko uređajima potražite ovde: https://rs.wikomobile.com/

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Najnovije vesti