Šta zaposleni cene kod poslodavca?

Šta zaposleni cene kod poslodavca?

Autor: | 27/11/2020

0

Da li znate šta zaposleni u Srbiji najviše cene kod poslodavaca? Prema istraživanju Infostuda, to su finansijska stabilnost, prijatno radno okruženje i fer sistem nagrađivanja. U istoj anketi, u kojoj je učestvovalo više od 10.000 ispitanika, za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji proglašen je NIS. U ovoj kompaniji navode da su kao prioritet izabrali pouzdanost i kontinuitet u radu i da stalno osluškuju potrebe više od 11.000 zaposlenih u kompaniji. U tom cilju, NIS je u 2020. godini uveo fleksibilne oblike rada i stalno ulaže u razvoj zaposlenih.  Tako na primer, svi zaposleni koji su bili na bolovanju duže od godinu dana, imaju pravo postepenog povratka na posao. Takođe, tu je i banka sati gde zaposleni u administraciji imaju mogućnost da „sakupe“ radne sate i u dogovoru sa rukovodiocem iskoriste ih skraćenim radnim vremenom ili slobodnim danom. NIS ovim pogodnostima za zaposlene privlači i najbolje stručnjake poput onih koji rade na novom postrojenju „Duboka prerada“ u Rafineriji nafte Pančevo, jednoj od najsavremenijih u regionu. 

Mladi su takođe u fokusu ove naftne kompanije. Tako je NIS pokrenuo program „NIS Calling“,  koji se zasniva na 320 sati prakse u kompaniji koje izabrani kandidati mogu da obave usklađujući je sa obavezama na fakultetu. Takođe, ove godine pokrenut je i program „NIS Energy“ za koji se studenti izabranih fakulteta mogu prijaviti do kraja novembra. 

U NIS-u navode da kompanija nastoji da ima zadovoljne zaposlene, ali i da stalno radi na tome da dodatno unapredi uslove rada. Na ovaj način,  NIS ujedno doprinosi i ostvarivanju jednog od 17 ciljeva UN, a to je pravo na dostojanstven rad i ekonomski rast.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo
Tagovi: NIS promo