Svet u neverici i šoku: Umro je Maradona

Svet u neverici i šoku: Umro je Maradona

Autor: | 25/11/2020

0

Preminuo Maradona -  informacija je koja je brzinom svetlosti obišla svet. Dijego Armando Maradona, legendarni fudbaler, navodno je doživeo srčani udar i preminuo u svom domu u Argentini u 60. godini. Vest je potvrdio njegov advokat Matijas Morlu.

Pročitajte: Dijego Maradona - Drogu nisam uzimao punih 14 godina, hvala Bogu, neću se sad predati!

Photo by Laurence Griffiths/Getty Images via Guliver

Maradona je pre dve nedelje izašao iz bolnice gde je uspešno operisan posle krvarenja na mozgu. Međutim, pozlilo mu je u stanu u mestu Nordelta, a kako prenose lokalni mediji nije mu bilo spasa. Pre samo nekoliko dana objavljena je i njegova poslednja fotografija, nastala u bolnici.

Od Maradone se oprostila se i fudbalska reprezentacija Argentine.

Maradona je 2000. godine umalo izgubio život posle srčanog udara, kao posledice konzumiranja kokaina. Nakon toga je proveo niz godina na rehabilitaciji, u okviru koje je često boravio na Kubi. Njegovu bogatu karijeru obeležili su i brojni skandali. Umeo je fizički da se obračuna s protivnicima na terenu, komšijama ali i novinarima

Koliko je bio veliki pokazuje činjenica da je za prvi tim Argentinos Junirosa debitovao 10 dana pre 16. rođendana. Potom je prešao u Boku sa kojom je 1981. godine osvojio titulu šampiona Argentine, da bi godinu dana kasnije pojačao Barselonu. Katalonci su ga platili tada rekordnih 7,6 miliona dolara.

Pročitajte: Dijego Maradona tužio ćerke i bivšu ženu zbog krađe 3,8 miliona evra?

Photo by David Cannon/Allsport/Getty Images/Hulton Archive via Guliver

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Marcelo Endelli Getty/Images via Guliver

Pročitajte još