Radoš Bajić potresnim rečima oprostio se od kolege: Nemoj da se ljutiš i počivaj u miru dragi moj Dragojlo

Radoš Bajić potresnim rečima oprostio se od kolege: Nemoj da se ljutiš i počivaj u miru dragi moj Dragojlo

12/11/2020

0

Srpski glumac Mirko Babić izgubio je najvažniju bitku u svom životu, borio se tiho i dostojanstveno, međutim nije uspeo da pobedi! Čuveni sedamdesetdvogodišnji glumac Mirko Babić pre četiri godine saznao je da boluje od karcinoma grla. Iako suočen sa izuzetno teškom bolešću Mirko nije želeo da priča o tome, borio se dostojanstveno i u tišini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Калдрмаш Крагујевац (@kaldrmaskragujevac) on Nov 12, 2020 at 1:51am PST

Njegova borba trajala je do poslednjeg momenta, ipak na kraju je pokleko i izgubio najvažniju bitku u svom životu. Tužne vesti o smrti Mirka Babića potvrdio je njegov dugogodišnji kolega i veliki prijatelj Radoš Bajić.

- Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta 'Joakim Vujić' u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote... Naš dragi Mirko... Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih - bio je i jedno i drugo... Jedinstven, grandiozan i neponovljiv... Nemoj da se ljutiš.. i počivaj u miru dragi moj Dragojlo...

Mirko je domaćoj publici bio prepoznatljiv po ulozi Dragojla u kultnoj seriji 'Selo gori a baba se češlja', čiji je kreator bio upravo Radoš Bajić.

Pročitajte: Radoš Bajić - Moramo dati prednost našim stvarocima, jeziku, glumcima, običajima i kulturi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vojislav Vojo Šebez (@vojislavsebez) on Nov 12, 2020 at 1:33am PST

Pored te uloge, Mirko Babić je tokom svoje bogate karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima. 'Stići pre svitanja', 'Vruć vetar' gde je tumačio ulogu sudskog izvršitelja, 'Dr' iz davne 1984. godine, 'Kraj dinastije Obrenović' gde je tumačio majora Milosava Živanovića, 'Moj rođak sa sela', 'Ravna gora' samo su neki od ostvarenja u kojima je Mirko ostavio svoj pečat.

Mirko je takođe nosilac brojnih priznanja za svoj rad, među kojima je i statueta 'Joakim Vujić' koju Književsko srpski teatar dodeljuje za izuzetan doprinos pozorišnoj umetnosti. Pored toga nosilac je i priznanja 'Zaslužni građanin grada Kragujevca', najveće priznanje koje može dobiti jedan Kragujevčanin.

Vreme i mesto sahrane još uvek nisu poznati.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/Teodora Vuković ATA Images, Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti