Da li ste spremni za nove staze i gondolu na Kopaoniku?

Da li ste spremni za nove staze i gondolu na Kopaoniku?

11/11/2020

0

Nakon uspešne letnje sezone i rekorda posećenosti bili su podsticaj da  Skijališta Srbije intenzivno pripremaju zimsku sezonu. Nove staze na Kopaoniku su već spremne, a direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika ističe da se na Kopaoniku završava istorijski važan projekat za srpski turizam, gondola od Brzeća do Malog Karamana. 

Letnja sezona u planinskim centrima je imala povećanje posetilaca od 2.7 puta u odnosu na isti period prošle godine i premašila očekivanja. Zanimljiv sadržaj, obezbeđena sigurna destinacija sa poštovanjem svih mera predostrožnosti koju preporučuju lekari i nadležne institucije, doprineli su tome da Kopaonik i Tornik na Zlatiboru ovog leta budu najposećenije destinacije u Srbiji. Tokom cele sezone radila je staza za letnje skijanje, čime su posetioci bili vrlo zadovoljni.

Šta nas očekuje u ski sezoni pred nama?

Moram da istaknem da smo u prošloj sezoni imali odličan rezultat i izuzetnu posećenost. Ovo ukazuje da smo sve konkurentniji skijalištima u Evropi i da dobro radimo svoj posao. 

Sa ponosom ističemo da ove godine završavamo jedan od najvažnijih projekata za srpski turizam. Gondola koja će povezivati turističko naselje Brzeće sa centrom Kopaonika je za nas, a i za Srbiju veoma važna investicija. Doprineće razvoju podnožja ove planine i rasteretiće centar skijališta, ali i smanji broj vozila na Kopaoniku i omogućiti turistima da na udaoban, brz i lak način dođu do centra skijališta. Kopaonik će ove zime dobiti čak četiri nove staze. Skijaši bi rekli pravi raj za skijanje. 

Kada ove godine počinju popusti i pretprodaja putem web shopa?

Pretprodaja ski karata počinje 15. novembra kada će svi zainteresovani moći da kupe karte sa popustom od 15 posto u periodu od 15. do 30. novembra. Nastavak popusta od 10 posto je od 1. do 10 decembra, a nakon ovog perioda, skijaši će samo putem web shopa do kraja sezone moći da kupuju karte sa popustom od 5 posto. Ovi popusti važe samo za online kupovinu. 

Mnoge skijaše će obradovati činjenica da će se primenjivati cenovnik koji je usvojen još 2018. godine i da cene ski karata nećemo menjati i pored izuzetno velikih investicionih ulaganja. Novina ove sezone je da nećemo imati obavezan depozit za ski karte, kao i to da će skijaši koji kupe čuvenu kartu ,,10 u sezoni” imati mogućnost da koriste i za noćne staze, što do sada nije bilo moguće sa ovom kartom.  

Unapredili ste sistem za kontrolu karata na Staroj planini i Torniku, a ove godine je na red došao Kopaonik. Šta ovaj sistem omogućava skijašima i borderima?

Cilj nam je da naši korisnici u svakom trenutku dobiju najbolju moguću uslugu i kada dođu u neki od naših ski centara imaju utisak da su baš tu gde i treba da budu, u jednom savremenom, modernom skijalištu. Ovaj sistem olakšava prolaz skijaša i značajno poboljšava kontrolu i korišćenje ski karata. Pogodnost je i najsavremenija platforma za online kupovinu, a reč je o beskontaktnom preuzimanju ski karata aparata tzv. pickup box-ova. Korisnici svoju kartu zadržavaju i mogu da je koriste tokom više sezona, ali i da dokupe dodatne dane skijanja. Sve smo učinili da bude korak više u odnosu na protekle godine. 

Kopaonik je domaćin takmičenja Evropa kupa 2021. godine. Koliko je ovo značajno za našu zemlju? 

Poverenje koje nam je ukazala Međunarodna skijaška organizacija, kao domaćinu značajnog sportskog događaja je veliko priznanje za naš trud i rad. Ovim smo pokazali da smo ,,rame uz rame“ sa evropskim ski centrima. Evropa kup je jedno od najprestižnijih takmičenja i ponosan sam što će Srbija, odnosno Kopaonik biti domaćin najboljim evropskim skijašicama. Ski centar Kopaonik organizacijom, uređenošću i skijaškim kapacitetima dostigao je najviši nivo kao turistička, ali i sportska destinacija. Naši ambiciozni planovi, vredan rad i adekvatno ulaganje u skijašku infrastrukturu višestruko su se isplatili i dali odlične rezultate, a dovođenje Evropa kupa je jedno od njih. Tamičenje će se održati na Kopaoniku u februaru 2021. godine, a Srbija će prvi put posle 1984. godine okupiti najbolje skijašice Evrope u disciplinama slalom i veleslalom. 

Da li ste spremni da se prilagodite svim epidemiološkim merama?

Kao odgovorno javno preduzeće Skijališta Srbije preduzimaju sve mere kako bi korisnici naših usluga bili maksimalno zaštićeni i bezbedni. Poštovanje propisanih mera i držanje rastojanja, socijane distance je obavezno. Rukavice se podrazumevaju, a maske i bandane (zaštitne marame za sneg i hladnoću) će biti obavezne prilikom ukrcavanja na žičare. Prilaz žičarama će biti regulisan, prodajna mesta obezbeđena, kao i online kupovina ski karata. Verujemo da ćemo zajedno sa svim korisnicima usluga uživati u predstojećoj zimskoj sezoni. 

Ski opening na Kopaoniku smo planirali od 3. do 6. decembra. Pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole ili da temperatura bude u neophodnom minusu da pravimo sneg. Na ostalim destinacijama sezona će biti otvorena tokom decembra. Skijališta su spremna! 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti