Prvo "beauty" pravilo Tamare Kalinić: Manje je uvek više!

Prvo "beauty" pravilo Tamare Kalinić: Manje je uvek više!

Autor: | 08/11/2020

0

Da je Tamara Kalinić najuspešnija influenserka sa ovih prostora ne govori samo više od devetsto hiljada pratilaca na “Instagramu” već i činjenica da sarađuje sa najcenjenijim svetskim brendovima, kao što su “Dior”, “Balmain”, “Carolina Herrera”, “Michael Kors”... Idealna je sagovornica za mnoge teme, od putovanja do mode, ali ovoga puta pričamo o lepoti i negi. Budući da je diplomirala farmaciju, ono što od nje čujemo možemo da usvojimo i kao stručno mišljenje.

Kad birate kozmetičke proizvode, da li vam je u podsvesti sve što ste učili tokom studija, pa pažljivo čitate deklaracije?

‒ Sastojci su mi veoma važni, ali često podsećam ljude da postoje i oni koji bez razloga imaju lošu reputaciju. Ako je nešto prirodno i bez konzervansa, ne znači da je sigurno i dobro. Često čujem devojke koje se žale na akne “iako koriste isključivo prirodne proizvode”. Vrlo je bitno odabrati pravi preparat, nekomedogen, sa sastojcima koji daju efekte. Dakle, ne mora da bude organski, bio ili prirodan, mnogo toga dolazi u obzir.

Pročitajte: Tamara Kalinić - Preseljenje u Pariz bila je važna odluka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Oct 8, 2020 at 2:34am PDT

Kako izgleda vaše bjuti dobro jutro?

‒ Dan počinjem masažom lica i nanošenjem mojih omiljenih „Biologique Recherche“ i „La Mer“ proizvoda. Koristim losion “P50W“, kolagen serum i „La Mer“ kremu. To su moji favoriti, mada sam imala priliku da probam sve preparate koji se nalaze na tržištu. Često, posle čišćenja lica, stavim masku sa LED lampicama, koja podstiče produkciju kolagena i poboljšava elastičnost kože. Ujutru prvo nanesem kremu, volim da je ostavim da je koža upije, potom popijem kafu i suplemente, pa se tek onda šminkam.

Ko su bili vaši prvi mejkap učitelji?

‒ Starija sestra, koja je uvek imala fenomenalnu šminku. Često me je sređivala za izlaske. Kasnije sam pratila bjuti-editorijale i savete profesionalnih šminkera, a kada me danas nešto zanima, pogledam na „Jutjubu“.

Šta ste naučili od vrhunskih šminkera sa kojima sarađujete?

‒ Svi insistiraju na tome da su hidratacija i nega lica najvažniji. Organizmu je potrebna velika količina vode, a sa filerima i raznim bockanjima ne treba preterivati. Volim tretmane, fan sam hijalurona, ali na Zapadu zaista važi pravilo manje je više.

Pre nekoliko meseci skoro svi ženski portali preneli su tekst sa naslovom “Tamara Kalinić neguje trepavice proizvodom koji košta samo dvesta dinara”.

‒ Osim ricinusa koristim i „Revitalash“ serum, koji je nešto jednostavniji za upotrebu, jer nije mastan. Preporučjem ga svakome ko može da izdvoji više novca.

Pročitajte: Chanel, Fendi, Balenciaga - Četiri street style kombinacije Tamare Kalinić sa Nedelje mode u Njujorku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Sep 15, 2020 at 7:00am PDT

Kada je o mejkapu reč, šta je najhrabrije što ste probali?

‒ Crni ruž. Inače volim tamne karmine, poput boje trešnje, a jednom sam probala i crni. Ako prelistate moj „Instagram“, sigurno ćete i to naći.

Šta od šminke uvek imate u tašni?

‒ Ne znam da li se „Laneige“ balzam za usne računa, ali je uvek uz mene, kao i korektor „Dior Forever Skin Correct“. U poslednje vreme često nosim i „Hermès “ ruž u nijansi „Rose Ombré“.

Da li ste padali u iskušenje da bitnije promenite frizuru?

‒ Nikada! Imam izrazito gustu i kovrdžavu kosu, što se ne može zaključiti po fotografijama, ali koji god frizer je prošao rukom kroz nju bio je iznenađen. Verujem svom frizeru, kod njega godinama odlazim kad sam u Beogradu. Savetuje me da ostanem dosledna sebi i svom tipu kose, a ja se s tim potpuno slažem. Budući da dovoljno eksperimentišem garderobom, želim da kosa bude moj zaštitni znak.

Početkom godine čuli smo da je “Tamara Kalinić za 10 meseci smršala 10 kilograma”, a iz tekstova se moglo zaključiti da je reč o autofagiji.

‒ Uglavnom se gubitak kilograma navodi kao najveća prednost “isprekidanog posta”, a kod mene je to najmanje važno. Mnogo mi je bitnije što sam puna energije, što se osećam “lagano”, što sam koncentrisanija. Kada 16 sati ništa ne jedem, organizam se oporavlja i usmerava energiju na druga mesta, ne koristi je samo za varenje. Naravno, ne pridržavam se baš uvek režima 16:8, mnogo toga mi diktira društveni život, ali postim kad god sam u prilici, što mi izuzetno prija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Oct 30, 2020 at 10:08am PDT

 

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica guliver/getty, instagram

Pročitajte još