Neda Ukraden iskrena i oštra: Kolege se hvale bakšišom, a ne plaćaju porez, niti kupuju respiratore

Neda Ukraden iskrena i oštra: Kolege se hvale bakšišom, a ne plaćaju porez, niti kupuju respiratore

Autor: | 20/10/2020

0

Neda Ukraden - korona je pokazala ko je ko

Dok se čitav svet bori sa pandemijom virusa korona, koji izgleda nema nameru da posustane, brojne branše u velikom su problemu. Jedna od ugroženih jesu i muzičari. Naša estrada odavno je ustala i pokušava da se izbori za svoja primanja, jer kako kažu nemaju od čega da pehrane porodice. Pevačica Neda Ukraden pre nekoliko meseci u medijima je otvoreno izjavljivala da smatra da je pevačima potrebna pomoć. Pre svega jer su zbog pandemije korona virusa sprečeni da rade. Ovo je izazvalo oprečne reakcije njenih kolega, a pevačica se u intervjuu za "Kurir" osvrnula na te komentare.

Pročitajte: Ceca iskreno o situaciji na estradi - Jezivi su troškovi, a prihodi nula, i mi imamo porodice

- Moram da kažem, pre svega, da sam, kao i većina naših ljudi, zadivljena hrabrošću i požrtvovanim radom naših lekara, sestara, medicinskih tehničara i celog tima. Ali samo glup i zao čovek nije video, razumeo da đavo zvani kovid nužno vodi do ukidanja svakog posla koji je vezan za javno izvođenje, publiku, direktne kontakte, umetnost, film, sport. I dok o sportistima i pozorištima brinu njihovi klubovi, organizacije, upravnici, ministarstva, država - o našoj muzičkoj estradnoj branši, slobodnim umetnicima, nema ko da brine - počela je Neda Ukraden, pa nastavila:

- Nama je praktično već mesecima ukinuto, odnosno suspendovano, pravo na rad. To što neki klubovi i neki pevači tu i tamo rade više potvrđuje nego opovrgava činjenicu da to nije jedino izvođenje muzike koje ne ugrožava javno zdravlje. No, nisam iznenađena reakcijama i zaletanjem mnogih kolega. Jer ovde nikad nisu znali jedinstveno da artikulišu svoje stavove i kao retko gde na svoju štetu su nesložni, heterogeni, skromnog obrazovanja, a sujetni! Nekolicina je i izuzetno bogata, i kroz njih narod gleda na sve druge, normalne muzičare, skromne i porodične ljude. Nisam primetila da su ti što su im pune ruke bakšiša od po 500 evra platili porez ovoj državi, ni velikodušno kupovali respiratore i lekove. U svakom slučaju, neka se lepo odmore, naspavaju i uživaju svi oni što su srećni što zbog pandemije ne rade.

Pročitajte: Neda Ukraden - Rođendane slavim jer sam srećna što sam dočekala te godine

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, Instagram