Na pragu pete decenije Džesika Alba izgleda kao u dvadesetima, a ovo je njena tajna

Na pragu pete decenije Džesika Alba izgleda kao u dvadesetima, a ovo je njena tajna

Autor: | 11/10/2020

0

Džesika Alba (39) svaki slobodan trenutak provodi aktivno, a neke od omiljenih aktivnosti su joj pešačenje i planinarenje. U nedavnom pohodu na planinske vrhove društvo joj je pravila najbolja prijateljica, a svoje iskustvo i zdrave navike glumica je podelila u objavi na Instagramu.

Niz fotografija otkriva da je glumica vikend provela okupana znojem, ali sa širokim osmehom na licu. Beg u divljinu, daleko od interneta i užurbanog života, sve je omiljeniji među svetskim zvezdama.

Pročitajte: Svi kažu da im je odzvonilo, ali Džesika Alba se ne odriče ovih sandala (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on Oct 3, 2020 at 11:05am PDT

Nakon naporne pešačke ture, stopala je rashladila ledenom kupkom koja pomaže da se mišići brže oporave nakon opterećenja. Kako sama kaže, posle osvajanja vrhova, spremna je da se vrati u stvarnost sa novim, zdravim navikama. Lepa glumica ističe da su planinarenje i veganska ishrana pozitivno uticali na njeno zdravlje.

– Spavala sam osam sati, snizila holesterol, povećavala mišićnu masu i osećam se podmlađeno i spremno za nastavak ove godine – napisala je.

Sniženi holesterol je, prema mišljenju nekih stručnjaka, posledica biljne ishrane, koja prirodno ne sadrži holesterol.

Glumica voli da isprobava nove treninge i hranu, a uvek nastoji da telo održi u dobroj formi. Bez obzira na to da li pleše na TikTok-u sa svojim ćerkama ili radi intenzivni trening sa elastičnim trakama, ona uvek daje svoj maksimum.

Pročitajte: Džesika Alba otvorila vrata svog doma u Los Anđelesu - Luksuzna vila vredna 10 miliona dolara (foto/video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on Jun 29, 2020 at 8:48pm PDT


Svojevremeno je za magazin "People" govorila o navikama koje joj pomažu da se oseća dobro. Pre svega, trudi se da vežba ujutro i drži se podalje od prerađene hrane, što ne znači da povremeno sebi ne da oduška.

– Ne lišavam se ničega. Ako mi se jede nešto nezdravo, to ću i pojesti. Uskraćivanje nije način da se pronađe ravnoteža.

Što se tiče ishrane, Alba primenjuje savete poznate nutricionistkinje i u svom tanjiru uvek ima proteine, zdravu masnoću, vlakna i zeleniš. Smatra se da ta kombinacija reguliše nekoliko hormona gladi i stabilizuje nivo šećera u krvi, pa nije ni čudo što je popularna među poznatima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Pročitajte još