Tramp je obožava: Ko je prelepa dama koja je donela koronu u Belu kuću?

Tramp je obožava: Ko je prelepa dama koja je donela koronu u Belu kuću?

Autor: | 02/10/2020

0

Houp Hiks (32) glavna je tema o kojoj piše ovih dana američka štampa. Korona je stigla u Belu kuću, a pozitivna na testu bila je upravo zgodna savetnica i najbliža saradnica predsednika Donalda Trampa. Odmah su svi podignuti na noge i podvrgnuti testiranju, a Houp je glavna meta novinara.

Bivša manekenka je samo 28 godina, imenovana je od strane predsednika za direktorku komunikacija Bele kuće. Ona je tada zamenila Entonija Skaramučija koji je smenjen posle samo deset dana. Iako nema političko iskustvo, Hiksova je dugi niz godina u bliskim vezama sa porodicom Tramp.

Pročitajte: Houp Hiks zna šta Tramp želi - Od manekenke do direktorke komunikacija Bele Kuće

Karijeru je počela u odnosima sa javnošću gde joj je jedan od klijenata bila modna kompanija Trampove ćerke Ivanke čije kolekcije je kao model i nosila. Osim toga radila je i za Ralfa Lorena, a pojavljivala se i na naslovnim stranicama modnih magazina.

Otac joj je regionalni izvršni direktor poznate američke PR kompanije "Ogilvy Public Relations Worldwide", a od 2010. do 2015. bio je i izvršni direktor američke Nacionalne fudbalske lige. Houp je odrasla u Grinnviču u Konektikatu gde je završila srednju školu. Diplomirala je engleski jezik 2010. godine, a od tada je njena profesionalna karijera krenula je doslovno munjevito prema Beloj kući.

Houp Hiks - Miljenica predsednika Sjedinjenih Američkih Država

Saradnja sa Ivankom Tramp dovela ju je i do njenog oca koji ju je 2014. godine lično izabrao da radi marketing za njegovu kompaniju sa nekretninama. U politiku je ušla slučajno 2015. godine kada je sa Trampom otišla na put koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio njegov prvi u okviru predsedničke kampanje.

Zatim je pomagala u vođenju njegovog naloga na "Tviteru", zapisujući ono što je on želeo da kaže. A on ju je potom lično zamolio da ostane u njegovom političkom timu što je i prihvatila. Tokom kampanje otvarala je vrata novinarima koji su hteli da intervjuišu Trampa. Naravno, ne u doslovnom smislu. Dnevno je odgovarala na više od 250 upita i mejlova, donoseći odluke koji reporteri će s njim razgovarati, a koji ne.

U decembru 2016. godine objavljeno je da će postati deo Trampove administracije u sasvim novoj ulozi koju je predsednik kreirao samo za nju - direktorka strateških komunikacija u Beloj kući. Samo mesec dana nakon imenovanja, magazin Forbs uvrstio ju je među '30 ispod 30' jer je bila jedina žena koja je rukovodila istorijskom Trampovom predsedničkom kampanjom.

Pročitajte: Ima li Amerika dve prve dame - Šta Donald Tramp kaže o Melanijinoj zameni

Često sa velikim divljenjem i poštovanjem govori o svom šefu. Neki čak već govore da se ponaša kao zaljubljena tinejdžerka. A da među Trampom i Houp ima neke "hemije" neki su naslutili zbog njegovog posebnog odnosa prema ovoj mladoj dami. Naime, neretko joj tepa, pa to zvuči kao da se obraća kućnom ljubimcu.

Tako je zove 'Hopi', i 'Houpster' pa je sad tim nadimcima oslovljava i pred ostalim zaposlenima Bele kuće. Drugi pak tvrde da je prema njoj mnogo pažljiviji nego prema Melaniji. Houp se ne odvaja od Trampa ni na trenutak. Njihovi kabineti su jedan do drugog, a zajedno odlaze i na službena putovanja, gde ga ona prati u stopu.

Inače, šest godina se zabavljala sa šefom Trampove kampanje, a kad je imenovana za šeficu kabineta u Beloj kući, odmah je prekinula tu vezu, zbog kako je rekla, brojnih obaveza. Njena ponosna majka Kej En, preporučila joj je da jednog dana napiše knjigu o svom iskustvu s Donaldom Trampom, na šta joj je ćerka zagonetno odgovorila:

- Nikad se ne zna!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Najnovije vesti