Princeza Danica ponosna: Stefan je izrastao u bistrog dečaka

Princeza Danica ponosna: Stefan je izrastao u bistrog dečaka

Autor: | 12/09/2020

0

“Danica i ja smo odavno bili spremni da se preselimo iz Londona u Beograd, čekali smo dan kada ćemo tu veliku želju pretvoriti u stvarnost. Splet aktuelnih okolnosti samo je ubrzao dolazak”, kaže princ Filip Karađorđević u ekskluzivnom intervjuu za HELLO!, potvrđujući da će ubuduće Beograd i Srbija biti dom njegove porodice, supruge Danice i sina Stefana.

Bakama i dekama priredili ste radost jer će češće moći da viđaju unuka.

Danica: Stefanu je najzanimljivije kada dođe kod Cileta u atelje jer tu može da slika sa njim, razvija maštu i kreativne aktivnosti. Njegov “dida” mu mnogo dopušta, uvek pripremi papire i materijale sa kojima crtaju i slikaju, pa uživaju u zajedničkom vremenu. Baka Beba takođe je veoma inventivna i požrtvovana. Kod mojih roditelja Stefan je u jednom bajkovitom svetu koji obožava. Uz neizmernu ljubav i podršku prema Stefanu, moram da priznam da su Cile i Beba atipični baka i deka, ne spadaju u “kliše” jer nisu od onih koji umeju da razmaze decu, a mi podržavamo njihov stav.

Pročitajte: Princeza Danica otkrila - Stefan je kararakter nasledio od svog tate Filipa, a fizički liči na mamu!

Filip: Moja majka, princeza Marija da Glorija, živi u toploj Sevilji na jugu Španije, gde volimo da boravimo. Kad god odemo tamo, Stefan otkriva neki novi svet koji ima jezera, rečice, netaknutu prirodu, konje, patke... Dok ga gledam s nostalgijom se prisećam detinjstva koje sam tamo proveo sa braćom i sestrama, Stefanovim tetkama, koje su takođe deo njegovog odrastanja.

Da li je vaš sin, budući da voli životinje, pokazao želju da ima kućnog ljubimca?

Filip: Ja sam kao dečak kod mame u Španiji imao prelepog zlatnog retrivera po imenu Piki, kao i ženku belog labradora, Alasku. Odrastao sam uz ta dva neverovatna psa, a ljubav prema životinjama, koju gajim od malih nogu, danas prenosim na sina. Unapred se radujem danu kada će Stefan dobiti svoju kucu o kojoj će brinuti.

Kada je princ Stefan Karađorđević imao šest meseci, u jednom intervjuu rekli ste da već možete da primetite da je od tate nasledio dinamičan karakter, da likom podseća na vas, da je plemenit na baku Mariju Gloriju, a uporan i tvrdoglav na deku Cileta. Da li se u međuvremenu nešto promenilo?

‒ Nije. Stefan lepo napreduje, izrastao je u jednog dobrog i fino vaspitanog dečaka. Ponosni smo na njega. Bistar je i razuman. Veoma je radoznao, vedrog je duha i jake pozitivne energije. Slikanje ga veoma zanima, često je sa bojama i papirima u rukama. Dopuštamo mu da ispoljava kreativnost i radoznalost. Pratimo u kom pravcu se razvija njegova ličnost i trudimo se da ga usmeravamo i podržavamo njegove talente. To je, pored neizmerne ljubavi koju mu pružamo, naša roditeljska obaveza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELLO! Magazin (@hellomagazinsrbija) on Sep 4, 2020 at 2:59am PDT


Šta ga najviše zanima u ovom uzrastu?

‒ Stefan je još mali, ima tek dve godine i pet meseci. Osim knjiga koje voli da mu čitamo, pokazuje afinitet i prema svojoj kolekciji automobilčića i trotineta, biciklu. Obožava da boravi u prirodi, čemu se svi u porodici radujemo.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Luka Šarac, Instagram
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti